Skip to main content

De zomer is mijn favoriete seizoen voor heerlijk frisse salades, en deze Thaise mango salade is een absolute smaaksensatie. Tijdens mijn rondreis door Thailand was dit gerecht, samen met Pad Thai noedels, één van mijn favorieten. In Chiang Mai volgde ik een kookcursus waar ik de kunst van het Thaise koken leerde, inclusief het recept voor mango salade.

Het authentieke Thaise recept gebruikt groene mango’s die een stuk knapperiger en minder zoet zijn dan de gele mango’s. Je zou dus kunnen kiezen voor een licht onrijpe mango, maar wil je een zoete, juicy salade, dan is een rijpe mango toch echt het lekkerst!

Thaise mango salade

Thaise mango salade

Ingrediënten

(voor 2 personen)

Salade

  • 1 grote mango (geschild)
  • 1 paprika
  • 100 gr taugé (gewassen)
  • 1 bosui
  • 2 el koriander (fijngesneden)
  • Een handje pinda’s

Dressing

  • 2 el zoete chilisaus*
  • sap van 1/2 limoen
  • 1/2 tl geraspte gember
  • 1/2 tl geraspte knoflook
  • 1 el vissaus

Bereiding

Snijd de mango en de paprika in dunne reepjes en snijd de bosui in ringetjes. Doe dit samen met de gewassen taugé en koriander in een kom.

Maak de dressing door alle ingrediënten in een potje met deksel te doen en te schudden. Schenk de dressing vervolgens over de salade heen en sprenkel wat pinda’s erover.

Als je het graag pittiger wilt maken, kan je een paar ringetjes rode chilipeper aan de salade toevoegen.

*In deze simpele versie van het recept voor Thaise mango salade gebruik ik chilisaus. Maar wil je echt het authentieke recept volgen, maal dan 1 verse chilipeper met 1 el gedroogde garnalen en 1 el suiker in een vijzel met de rest van de ingrediënten voor de dressing.

Thai mango salad