Ramen is zo’n gerecht waar ik geen genoeg van kan krijgen. Ik ben een echte soepliefhebber en ben dol op de Aziatische keuken met zijn rijke smaken. Het eerste Japanse recept dat ik hier deelde, was een heerlijke simpele miso ramen. Als je net als ik een liefhebber bent van Japanse ramen, dan is deze Tan Tan Ramen ook een recept dat je niet wilt missen. Tan Tan ramen is een pittige, super smaakvolle soep met noedels, groente en gekruid varkensgehakt. Je kunt ook prima vegetarisch gehakt gebruiken of fijngehakte paddenstoelen.
Tan Tan Ramen
Ingrediënten
(voor 2 personen)
Gehakt
- 200 gr varkensgehakt (of vleesvervanger)
- 1 el mirin
- 1 el gember (geraspt)
- 2 teentjes knoflook (geraspt)
- 1 tl miso pasta
- 1 tl sriracha
Soep
- 2 el sojasaus
- 2 el sesampasta/tahin
- 1 tl rijstazijn
- 1/2 tl suiker
- 1 el chili olie (zelfgemaakt)
- 400 ml kippenbouillon
- 400 ml sojamelk/havermelk
- bladgroente (bijv. pak-choi, Chinese kool)
- Ramen noedels
- 1 bosui (in ringetjes)
Bereiding
Begin met het marineren van het gehakt door de mirin, gember, knoflook, miso pasta en sriracha door het gehakt te mengen. Zet 15 minuten apart om te marineren.
In een andere kom meng je de sojasaus, sesampasta, rijstazijn, suiker en chili olie voor de basis van de soep.
Vervolgens verwarm je op laag vuur de kippenbouillon met de melk in een pannetje. Zorg ervoor dat het niet begint te koken, dat kan ervoor zorgen dat de melk gaat schiften.
Breng een andere pan met water aan de kook en blancheer hierin de bladgroente. Schep de groente eruit en kook daarna de ramen noedels in hetzelfde water volgens de verpakking. Giet af en spoel de noedels om met koud water.
In de tussentijd verhit je een pan op hoog vuur met een klein beetje olie. Voeg het varkensvlees toe en bak totdat de stukjes knapperig zijn.
Verdeel de sesampasta over 2 kommen en giet de bouillon erover heen. Verdeel de noedels en de groente over de kommen en schep het knapperige vlees erbovenop. Sprenkel wat ringetjes bosui erop en voeg naar smaak meer chiliolie toe.