Skip to main content

De Griekse keuken is echt mijn ding! De Griekse courgette kroketten behoren tot de typisch Griekse mezze die je geproefd moet hebben. Ze zijn ook nog eens helemaal vegetarisch. Op meerdere menukaarten tijdens mijn stedentrip naar Athene heb ik deze kroketten voorbij zien komen. Het klonk voor mij niet erg aanlokkelijk. Maar als ik ze zo vaak voorbij zie komen, dan moesten we ze toch maar eens bestellen. Wouw, wat verrassend smaakvol! Zeker in combinatie met de heerlijke Griekse tzatziki is dit echt een aanrader.

Dit gerecht moest ik onthouden voor thuis! Er gaan best wel wat ingrediënten in hoewel de meesten smaakmakers zijn. De vele verschillende verse kruiden maken de Griekse courgette kroketten erg smaakvol. Toch is dit geen moeilijk gerecht. Serveer dit lekkere gerecht in combinatie met andere Griekse mezze zoals Fava met pitabrood Griekse tzatziki en verse Griekse salade.

Griekse Courgette kroketten

Griekse Courgette Kroketten Recept

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 grote ui
  • 2 eieren
  • 100 gr feta
  • 100 gr bloem
  • 3 eetl peterselie
  • 2 eetl verse munt
  • 3 eetl verse dille
  • 3 eetl bieslook
  • Zout en peper
  • olie om in te bakken

Bereiding

Rasp als eerst de courgettes en de ui. Wikkel de geraspte groenten vervolgens in een schone theedoek en knijp al het vocht eruit. Doe de groenten daarna in een grote mengkom.

Snij de munt, peterselie, dille en bieslook fijn. Voeg de kruiden daarna bij het courgette-ui mengsel in de bak. Voeg vervolgens de eieren, de bloem, de fetakaas, peper en zout toe en roer alles goed.

Maak ten slotte met je handen kleine schijven van het mengsel. Verwarm een laagje olie in de pan, maar zet het vuur niet te hoog, anders bakken de kroketten te snel. Bak de courgette kroketten goudbruin aan elke kant. Laat ze daarna uitlekken op wat keukenpapier. Let erop dat de kroketten van binnen ook goed gaar zijn en niet meer nattig.

De courgette kroketten zijn het allerlekkerst met zelfgemaakte tzatziki, de heerlijke saus gemaakt van komkommer, yoghurt en veel knoflook.