Tzatziki, wie kent het niet! Tijdens mijn stedentrip in Athene heb ik natuurlijk het echte Griekse dipje tzatziki gegeten. Heerlijk bij de Griekse gerechten zoals Souvlaki, Gyros, pitabrood en eigenlijk overal wel bij. Ik ben dol op knoflook en laat dit gerecht nou een goede hoeveelheid knoflook bevatten! Natuurlijk kan je net zo veel knoflook toevoegen als je zelf wilt. Dat is het leuke van zelf dipjes maken. Je voegt gemakkelijk op het eind nog wat van dit en nog wat van dat toe voor het lekkerste eindresultaat. Vergeet tussendoor niet te proeven!

Tzatziki is eigenlijk heel makkelijk te maken. Het kost ook weinig tijd. Het lekkerste is als je de tzatziki even laat staan in de koelkast voordat je het serveert. Zo trekken alle smaken er goed in. Tzatziki kan geserveerd worden bij vlees, maar ook als voorafje met pitabrood en olijven.

Tzatziki Recept:

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetl citroensap
  • 2 eetl olijfolie
  • Zout

Bereiding

Schil de komkommer met een dunschiller en rasp hem vervolgens. Doe de komkommerrasp in een schone theedoek, pak de uiteindes van de theedoek bij elkaar en wring goed uit totdat al het vocht eruit is. Het vocht hoeft niet bewaard te worden.

Stamp de teentjes knoflook fijn in een vijzel met een beetje zout. Schep de fijngemalen knoflook bij de komkommer. Voeg vervolgens de Griekse yoghurt, 1 eetl citroensap en 2 eetlepels olijfolie toe en roer goed.

Schep alles in een schaal en besprenkel met wat olijfolie. Laat het daarna even staan in de koelkast zodat de smaak goed kan intrekken. Serveer met wat olijfjes en vers pitabrood.

Tzatziki is onwijs lekker bij Griekse courgette kroketten. Op zoek naar een andere lekkere Griekse dip? Bekijk dan het recept voor fava. Deze dip gemaakt van gele spliterwten is ook erg lekker als voorgerecht met wat pitabrood.

Eetsmakelijk!