Skip to main content

Tijdens mijn rondreis door Costa Rica bezocht ik verschillende bestemming. Zo bracht ik ook een bezoekje aan het Manuel Antonio National Park. Dit national park vond ik één van tofste nationale parken in Costa Rica. Het plaatsje Quepos ligt perfect gelegen voor een bezoekje aan dit prachtige National Park.

Benieuwd naar de top 5 mooiste nationale parken in Costa Rica?

Manuel Antonio Nationaal Park

Het Manuel Antonio National Park is één van de populairste nationale parken in Costa Rica. Het nationale park wordt vooral veel bezocht door Amerikanen. Het Manuel Antonio Nationaal Park beschikt over onwijs mooie stranden en veel wildlife. Juist omdat het zo druk bezocht is, deel je deze stranden vaak met (vele) anderen. Dit verschilt ook wel weer per strand.

De omgeving is heuvelachtig, dus bereid je voor op een flinke hoeveelheid trappen. De luchtvochtigheid is er erg hoog en dat maakt het ontzettend warm en zweterig. Vergeet geen antimuggenmiddelen op te smeren tegen de vele muggen.

De busrit naar het park duurt zo’n 20 minuten vanuit Quepos en kost 310 colonnes (€0,50) per persoon. Elke 12 minuten vertrekt er een bus, waardoor het park uitstekend te bereiken is vanaf Quepos.

Entree voor het park is 9072 colonnes (€14). Een breed zand/kiezelpad loopt door het park met kleine verharde zijpaden. Het eerste zijpad aan de linkerkant brengt je naar de waterval, maar die staat buiten het regenseizoen helaas zo goed als droog. Dit pad moet je ook weer teruglopen om bij het hoofdpad te komen en om vervolgens verder het park te kunnen verkennen. Het nationale park heeft ook een paar erg mooie uitkijkpunten.

Manuel Antonio map Costa Rica

De stranden in Manuel Antonio National Park

Zoals ik al benoemde bevinden zich een aantal stranden in het national park. Een erg mooi zandstrand dat zich tussen de rotsen bevindt, is Playas Gemelas (nummer 7 op de kaart hierboven). Er lopen hier ontzettend veel leguanen rond die niet bepaald schuw zijn.

De stromingen op dit strand zijn alleen erg sterk en daarom zou ik het afraden om hier te zwemmen. Dit strand gebruikten wij vooral om even pootje te baden, om uit te rusten van de wandeling en de hitte en om van de prachtige omgeving te genieten.

Playa Gemelas Manuel Antonio

Leguaan Manuel Antonio

Playa Manuel Antonio (nummer 6) en Playa Espadilla Sur (nummer 5) zijn meer geschikte stranden om te zwemmen. Ook hier zijn de stromingen en golven redelijk sterk, maar het is veiliger om te zwemmen. Ook kun je hier heerlijk relaxen op het strand onder de bomen.

Op het strand zul je soms wasbeertjes tegenkomen, dus let goed op je spullen! Voor je het weet zijn ze meegenomen door een wasbeer 😉

Stranden Manuel Antonio

Wildlife

Tijdens het wandelen op de paden zul je verschillende dieren tegenkomen. Wij vonden een gids niet per se nodig omdat de groepjes toeristen je wel op de dieren zullen wijzen. Soms helpen de park rangers ook een handje.

Wij zijn veel luiaards (zelfs twee baby luiaards!), verschillende apen, heel veel hagedissen, leguanen, een agoeti, een neusbeertje, wasberen, een mega grote sprinkhaan en verschillende vogels tegengekomen. Ook vliegen er prachtige vlinders rond. De parkrangers zorgen er gelukkig voor dat de toeristen niet te dichtbij de dieren komen, zodat de dieren gelukkig rust hebben.

Luiaard Manuel Antonio Quepos

Voordat ik naar Quepos ging, bevond ik me in Puerto Viejo. Een geweldig chill dorpje, dat écht een aanrader is als je op zoek bet naar mooie stranden en een relaxte vibe.

Quepos is een leuk en levendig stadje aan de westkust dat veel bezocht wordt door toeristen, maar minder dan Manuel Antonio. Het busstation is bijna te klein voor het aantal bussen die er dagelijks aankomen.

Hostel in Quepos

Ik verbleef in een ontzettend leuk hostel: The Wide Mouth Frog. Vanuit het busstation loop je richting Banco National. Blijf de straat uitlopen, totdat je aan je linkerhand het hostel tegenkomt. In het hostel hebben ze aan zo’n beetje alles gedacht wat een rondreizende backpacker nodig heeft: een keuken, wasservice, goedkoop en lekker restaurant, gezamenlijke zitplekken en een zwembad(!!!). De kamers zijn schoon en de openbare ruimtes/badkamers zijn goed onderhouden.

The Wide Mouth Frog Hostel Quepos

Budget eten: Bij Cocina (naast de Wide Mouth frog Hostel) kun je onwijs lekker Costa Ricaans eten. Je hebt al casado (gerecht met bonen, rijst, groentes, bakbanaan en vlees/vis) voor 2500 colonnes (€3,80). Ook kun je als ontbijt heerlijke Gallo Pinto halen voor 2000 colonnes (€3). De maaltijden vullen prima!

Hoe kom je in Quepos/Manuel Antonio?

BusQuepos is te bereiken met de bus in zo’n 3,5 uur vanaf San José. De rit kost 4500 colonnes. De bussen naar Quepos vertrekken van de Tracopa busterminal.

Reis je vanuit Puerto Viejo naar Quepos, dan moet je ook via San José. De busreis van Puerto Viejo naar Quepos is in totaal zo’n 9 uur. Eerst neem je de bus van Puerto Viejo direct naar San José wat ongeveer 5525 colonnes kost en 5 uur duurt. De bus komt aan op Station Atlantico Norte. Vervolgens neem je een taxi naar de Tracopa busterminal om vervolgens je reis te vervolgen naar Quepos.

Verder reizen

Na het ontzettende leuke Quepos reisden we verder naar het binnenland van Costa Rica, naar Monteverde waar we zelfs gingen ziplinen door het cloudforest reserve!

Alle posts over Costa Rica

3 Comments