Skip to main content

Mui Ne is een vissersdorpje in het zuiden van Vietnam. Het staat mede bekend om zijn mooie stranden en goede surfspots, maar veel backpackers slaan deze bestemming over tijdens hun reis door Vietnam. Wat zijn de leukste activiteiten in Mui Ne?

Het toeristische gebied bestaat eigenlijk uit één straat: Nguyễn Đình Chiểu, met winkeltjes, restaurants, hotels en resorts met de nodige Russen.

Mui Ne staat mede bekend om zijn mooie stranden. Helaas heb ik deze pareltjes niet gevonden in het westen van de stad. Ik zag daarentegen enkele graafmachines en gigantische zandzakken op het strand grenzend aan de resorts. Omdat het toerisme nog steeds erg in opkomst is, wordt hier nog veel bijgebouwd.

Nu klinkt dit misschien niet zo aantrekkelijk, toch is Mui Ne in mijn ogen zeker een aanrader. Er zijn namelijk best wat leuke dingen te zien en te doen in deze omgeving.

Voor meer reisinspiratie kun je mijn hele reisroute door Vietnam hier checken.

5 Leuke activiteiten in Mui Ne

1. Kite- en windsurfen

De sterke wind langs de kust van Mui Ne zorgt ervoor dat dit een goede bestemming is voor kitesurfen en windsurfen. Je vindt meerdere surfscholen op het strand waar je lessen kan nemen of materiaal kan huren.

2. Fairy stream

De Fairy stream is een modderstroompje die langs bijzondere rood en wit gekleurde zandduinen én winkeltjes loopt. Je loopt bijna de hele route door het water, dus doe slippers, sandalen óf eventueel waterschoenen aan. Ook kan je een stukje over de duinen lopen. Voor de entreeprijs van 15.000 dong is het zeker wel een bezoekje waard.

Fairy stream Mui Ne

3. Vissersdorp

Mui Ne is van oorsprong een vissersdorp en dit is nog steeds een veelvoorkomend beroep onder de lokale bevolking. Voor de kust liggen daarom ook gigantisch veel vissersbootjes. Van ronde bamboebootjes tot grotere vissersboten. Leuk om te zien!

Vissersdorp

4. Witte zandduinen

Zou je ooit wel eens in de woestijn willen staan? Tijdens een bezoekje aan de witte zandduinen ervaar je dat toch een beetje! Huur een jeep of een quad met of zonder chauffeur of bezoek de zandduinen te voet. Als het je leuk lijkt kan je ook een board huren om van de hoge heuvels af te glijden. Kies een stuk uit waar al eerder iemand vanaf is gegleden zodat je meer snelheid hebt.

Naast de duinen bevindt zich een groot meer met daarachter een groen gebied. Het contrast tussen deze verschillende landschappen is bijzonder om te zien.

Zandduinen Mui ne

5. Rode zandduinen

De witte zandduinen vind ik persoonlijk leuker dan de rode zandduinen omdat deze een stuk uitgestrekter zijn, maar ook de rode zandduinen zijn een bezoek waard. Hier kan je net zoals op de witte zandduinen met een board vanaf glijden. Veel tours starten of eindigen hier om de zonsop- en ondergang te bekijken.

Rode zandduinen Mui Ne

Vervoer in Mui Ne

Helaas staat er veel corrupte politie bij de zandduinen. Zij geven toeristen op scooters/motorbikes vaak om onzinnige redenen een boete. Deze boete kan oplopen tot wel 2.000.000 dong en het is vaak lastig om hier onderuit te komen. Het wordt door hostels daarom vaak afgeraden de duinen met een scooter/motorbike te bezoeken wanneer je niet in het bezit bent van een Vietnamees rijbewijs. De politie bevindt zich veelal bij de duinen, dus wil je toch graag een motorbike huren, vermijd dan deze plek en rijd de andere kant op.

Kies daarom bij voorkeur voor een georganiseerde tour waarmee je beide duinen, de fairystream én het vissersdorpje bezoekt. De tour hoeft niet meer dan 100.000 dong per persoon te kosten.

Waar verblijven in Mui Ne?

Weinig toeristen verblijven in het vissersdorpje Mui Ne omdat daar gewoonweg niet zoveel te beleven is, maar kiezen daarentegen voor hostels, hotels of resorts aan de kust buiten het dorpje aan de Nguyễn Đình Chiểu straat.

Een hele leuke plek om te verblijven in de omgeving van Mui Ne, is in de buurt van Mui Ne Hills. Hier verblijven de meeste backpackers en hangt een chille sfeer. Mui ne Hills backpackers, Bliss, villa en budget bevinden zich allemaal vlak bij elkaar en zijn dacht ik ook van dezelfde eigenaar. Er worden elke avond genoeg activiteiten georganiseerd en ze beschikken over meerdere kleine zwembaden zodat je je niet hoeft te vervelen. Dorms zijn al beschikbaar voor een zeer klein prijsje.

Kies bij voorkeur een accommodatie mét zwembad. Dit maakt je bezoek aan Mui Ne helemaal top!

Mui Ne bereiken

BusIn de buurt van Mui Ne bevindt zich geen vliegveld. De stad is wel prima te bereiken vanaf bijvoorbeeld Ho Chi Minh, Da lat, Nha Trang, Hoi An en Vung Tau met een sleeperbus.

Alle posts over Vietnam