Skip to main content

Bezoek je het mooie Krabi in Thailand? Breng dan zeker een bezoekje aan Tha Pom Klong Song Nam. Het is écht een aanrader omdat je er nauwelijks andere toeristen tegenkomt en het er ontzettend mooi is. En zeg nou eerlijk, het nemen van een verfrissende duik in deze Blue Lagoon is wel erg aantrekkelijk, of niet?

In Krabi heb ik heel wat gescooterd. En scooteren vond ik in Krabi echt geweldig! De wegen zijn van goede staat en de groene omgeving met het kalkstenen gebergte is super indrukwekkend. Nog een voordeel van scooteren door Krabi is, dat alle bezienswaardigheden onwijs goed staan aangegeven op borden mét foto langs de weg. Handig toch?

Dus na een paar dagen scooteren naar o.a. het Dragon Crest Viewpoint en de Tiger Cave Tempel zag ik behoorlijk wat borden met bezienswaardigheden voorbij komen. Zo ook van de Tha Pom Klong Song Nam. De Tha Pom wat? Ja, het is een hele mond vol…

Na wat research op internet en de locatie op Maps te hebben bekeken van deze tongbreker, raakte ik er behoorlijk enthousiast over. Groen mangrovebos, kraakhelder blauw water met het steile omhoog rijzende kalksteen gebergte op de achtergrond. Het zag er prachtig uit! Hup, opnieuw de scooter op!

Tha Pom Klong Song Nam

Op naar de: Tha Pom Klong Song Nam!

En het was nog best een stukje rijden. Maar met behulp van de navigatie op Maps en met een oog op de borden langs de weg was de route helemaal niet zo lastig. Bij aankomst was er genoeg plek op het parkeerterrein om mijn scooter gratis neer te zetten.

Nadat ik het ticket had gekocht, kwam ik al snel uit op een houten looppad. Door het mangrovebos kronkelt dit lange pad over het kraakheldere blauwe water. Het is een erg mooie route en het deed me een beetje denken aan het Krka National Park in Kroatië.

Tha Pom Klong Song Nam

Het waterniveau leek lager dan normaal, want sommige stukken van het meer stonden duidelijk droog (ik was er in januari). Desalniettemin was het een prachtige omgeving.

Op internet had ik gelezen dat je bij de Tha Pom Klong Song Nam ook kan zwemmen. Het zweet druppelde van me af en m’n kleding plakte na de lange scooterrit, dus ik wilde maar wat graag in het water springen! Helaas zag ik halverwege de route nog steeds geen plek waar ik het water in kon springen. Overal stonden bordjes waarop stond dat zwemmen verboden is. “Dat ga je niet menen!” dacht ik.

Maar toen hoorde ik in de verte mensen in het water plonsen. En jawel, aan het einde van route is een heerlijke zwemplek in het helderblauwe water!

Met een beetje mazzel spot je er ook varanen. Ik zag een hele mooie varaan zwemmen nadat ik het water in was geweest. Maar wees niet bang, in principe zijn ze banger voor jou, dan jij voor hen!

Varaan Thailand Krabi

De Tha Pom Klong Song Nam wordt veel door locals bezocht om te wandelen en om met de hele familie af te koelen in het lekkere water. Houd er rekening mee dat de lokale vrouwen zich tijdens het zwemmen bijna volledig bedekken en het dus niet gewend zijn (en soms ook niet op prijs stellen) als je daar in je bikini rondloopt. Neem dus een extra setje kleding mee voor het zwemmen!

Prijs voor de Tha Pom Klong Song Nam

Voor deze activiteit in Krabi betaal je als toerist 100 baht per persoon. Kinderen kosten 50 baht.

Het prijsverschil tussen toeristen en locals is helaas redelijk groot. Locals betalen namelijk maximaal 10 à 20 baht. Voor ons is 100 baht nog steeds niet duur, maar wel een beetje wrang dat je als toerist ruim 5x zoveel betaald. Het zegt uiteraard iets over de hoeveelheid toeristen in Krabi.

Tha Pom Klong Song Nam bereiken

De Tha Pom Klong Song Nam is enkel te bereiken met de scooter of eventueel met de taxi. Vanaf zowel Krabi Town als vanaf Ao Nang is het best een stukje rijden. Vanaf Krabi Town doe je er ongeveer 40 minuten over en vanaf Ao Nang zo’n 45 minuten. Maar je wordt gedurende de route getrakteerd op fantastische uitzichten!

Tha Pom Klong Song Nam Krabi

Alle posts over thailand