Skip to main content

Reizen zonder vaste planning is toch wel de beste manier van reizen wat mij betreft. Op deze manier ontdek je de leukste plekken! Zo belandde ik in het vissersdorpje Rincón del Mar aan de Caribische kust in Colombia na tips van andere backpackers. Zwemmen in de zee, chillen onder een palmboom met een cocktail in je hand, en zicht op een nabijgelegen tropische eilandengroep. En dat zónder te veel toeristen. Het kan in Rincón del Mar!

Rincon del mar Colombia

Wat te doen in Rincón del Mar

Rincón del Mar is een bestemming buiten de gebaande paden. Het bevindt zich aan de Caribische kust, zo’n 120 kilometer ten zuiden van Cartagena. Verwacht geen luxe hotels, maar eenvoudige accommodaties en een handjevol hostels. Zo is er bijvoorbeeld geen ATM (de dichtstbijzijnde is in San Onofre). Er bevinden zich wel kleine winkeltjes waar je de essentiële dingen kunt kopen.

Er is bijna niks en dat maakt deze bestemming zo heerlijk! Naar Rincón reis je om op het strand te chillen, een boek te lezen en even helemaal niets te doen.

De meeste reizigers in Rincón del Mar zijn Fransen waarvan een aantal eigenaar zijn van guesthouses en restaurants.

San Bernardo eilandengroep

De reden dat ik zo graag naar Rincón wilde reizen, was voornamelijk door de ideale ligging ten opzichte van de San Bernardo eilandengroep. Als je echt wil vertoeven op een tropisch eiland, dan is de San Bernardo eilandengroep absoluut een aanrader. En Rincón is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoekje aan deze tropische bestemming.

Ik reisde vanaf Rincón del Mar met de speedboot naar het paradijselijke Isla Múcura. Als ik je iets kan aanraden is het dit eiland wel. Het was zonder twijfel één van de highlight van mijn trip door Colombia.

Voor het regelen van een boot naar de eilanden, kun je het best navragen bij je accommodatie.

Isla-Mucura Colombia drone

Leuke accommodaties in Rincón del Mar

Heel veel keus uit accommodaties is er niet in Rincón del Mar, maar er zijn wel genoeg leuke opties.

Mijn absolute favoriet is Dos Aguas Lodge. Het ligt iets buiten het centrum aan een prachtig stukje strand. Het is één van de weinige hostels in Rincón met dorms en tweepersoonskamers en is regelmatig uitverkocht. Het eten is er ge-wel-dig en is voornamelijk vegetarisch. Als je eenmaal verblijft wil je niet meer weg!

Een andere leuk hostel dat zich in het dorp bevindt, is het Hostel Beach House aan het strand. Ook dit hostel heeft zowel dorms als tweepersoonskamers met airco.

Rincon-del-mar-Dos-Aguas-Lodge

Hoe kom je er?

Rincón del Mar is in totaal zo’n 3 à 4 uur reizen vanaf Cartagena. Reis eerst naar het busstation Terminal de Transportes de Cartagena (ongeveer 30 minuten met de taxi vanaf het toeristische centrum). Vervolgens neem je een minibus (40.000 COP) of grote bus (30.000 COP) naar San Onofre. Lang hoef je waarschijnlijk niet naar de bus te zoeken, want er komen tientallen verkopers op je af die je naar de juiste bus leiden. Deze busrit duurt ongeveer 1,5 à 2 uur. Een grote bus doet er langer over dan een minibus.

Zodra je aan bent gekomen in Onofre wordt je langs de weg gedropt. Er zullen meer dan genoeg mensen naar je toekomen om je een rit aan te bieden achterop de motorbike of tuktuk naar Rincón. Voor een motor betaal je zo’n 10.000 COP per persoon en de rit duur nog ongeveer een half uur.

Alle artikelen over Colombia ⇒