Skip to main content

Als je op reis gaat, maak je natuurlijk ontzettend veel foto’s als aandenken aan je leuke tijd. Tijdens mijn reizen maak ik belachelijk veel foto’s. Dat kunnen mijn reisgenoten denk ik wel beamen. Zo maakte ik tijdens mijn drie maanden durende reis door Azië bijna 10.000 foto’s. Oeps! Natuurlijk wil je deze foto’s niet kwijt raken! Hoe kan je het best jouw foto’s bewaren? En hoe kan je je foto’s opslaan zonder computer? In dit artikel vertel ik je 4 handige manieren om jouw foto’s te bewaren op reis.

Foto’s bewaren op reis

1. Online opslaan in de Cloud

Opslaan in de Cloud is misschien wel de veiligste manier om je foto’s veilig te stellen op reis. Op deze manier zorg je voor een online back-up van jouw foto’s. Gebruik gratis Cloud-diensten zoals Ondrive, Dropbox, iCloud of Stack. Download deze gemakkelijk op je telefoon, tablet of laptop en importeer de foto’s wanneer je ben verbonden met Wi-Fi.

De Cloud is gemakkelijk te gebruiken met je telefoon. Het is mogelijk om in te stellen dat al je foto’s automatisch online worden opgeslagen wanneer je ben verbonden met Wi-Fi. Helaas is er niet overal goede Wi-Fi te vinden, dus is dit niet altijd mogelijk.

Ook kan je de Cloud gebruiken wanneer je foto’s maakt met een fototoestel. Vaak is het mogelijk om een app te downloaden voor je mobiel waarmee je al je foto’s kunt overzetten op je mobiel, waarna je ze upload in de Cloud. Zo kan je waar je maar bent, toch bij je foto’s, ook al gaat je mobiel of fototoestel stuk of worden deze gestolen.

Ik gebruikte de Clouddienst Stack tijdens mijn reis van drie maanden door Azië. Dit ging eigenlijk heel erg goed. Niet overal was goede Wi-Fi, maar eens in de week lukte het weer om mijn foto’s van de afgelopen week te uploaden in Stack.

Foto's bewaren in de Cloud

2. Foto’s bewaren op externe harde schijf

Vind je het fijn om een fysieke back-up te hebben, sla dan je foto’s op een externe harde schijf op. Dit is een fijne en veilige manier van je foto’s bewaren. Op deze manier heb je altijd een extra plek waar je jouw foto’s kan bewaren. Kijk bijvoorbeeld eens naar externe harde schijven voor op reis met maar liefst 1 TB aan geheugen. Zo kom je nooit ruimte te kort.

De externe harde schijf gebruik je gemakkelijk met je laptop, maar het is ook mogelijk om deze aan te sluiten je telefoon. Hiervoor heb je nog een USB micro OTG Kabel nodig.

foto's bewaren externe harde schijf

3. Bewaren op SD-kaarten of USB-sticks

Een andere manier van een fysieke back-up is het opslaan van je foto’s op SD-kaartjes of USB-sticks. Neem voldoende GB aan geheugen mee. Het ligt er natuurlijk aan hoelang je op reis gaat en hoeveel foto’s je gemiddeld maakt. Ik gebruikte een SD kaartje van 128 GB waar al mijn foto’s gemakkelijk oppasten (bijna 10.000). Tegenwoordig zijn die kaartjes behoorlijk goedkoop!

Bewaar je SD kaartjes in een handige Multi-Card Case zodat je de kaartjes niet kwijtraakt.

foto's bewaren op USB en SD kaart

4. Laptop of tablet

Natuurlijk kan je ook je foto’s bewaren op je tablet of laptop. Je kunt de foto’s dan bewaren op je laptop maar ook gemakkelijk via je laptop in de Cloud of op een externe harde schijf zetten.

Bewaar de harde schijf bij voorkeur op een andere plek dan je laptop, mocht één van de twee worden gestolen of beschadigd raken.

Tablet foto's bewaren op reis storing photos