Skip to main content

Panama City is een grote en interessante stad waar je zeker doorheen zult reizen tijdens een rondreis in Panama. In deze grote stad valt toch nog behoorlijk wat te beleven. Er zijn genoeg bezienswaardigheden in Panama City, maar omdat wij er drie dagen verbleven hebben we niet álles kunnen zien. Wij bezochten bijvoorbeeld niet het Panama kanaal omdat dit ons gewoonweg niet zo aanspreekt.

Hieronder geef ik je een overzichtje van wat wij hebben bezocht in drie dagen tijd en geef ik mijn persoonlijke top 5 bezienswaardigheden in Panama City.

Handige informatie en reistips voor Panama City lees je hier!

Top 5 bezienswaardigheden in Panama City

1. Metropolitan National Park

Het Metropolitan National Park is één van de leukste bezienswaardigheden in Panama City. Dit nationale park ligt aan de rand van de stad en is snel en gemakkelijk te bereiken. Het nationale park is heel fijn als je even wilt ontsnappen aan de drukte van Panama City. Kans op het spotten van wildife is er zeker! Lees meer over het Metropolitan National Park.

Metropolitan National Park

2. Soberania National Park

Op ongeveer 45 minuten rijden van Panama City bevindt zich het Soberania national park. Het Soberania National Park is één van de meest geschikte bezienswaardigheden in Panama City voor het spotten van Wildlife.

Het nationale park is erg groot en je kunt er onwijs veel vogels spotten. Er komen hier ruim 500 soorten vogels voor. Lees in dit artikel meer over het Soberania National Park.

Soberania National Park

3. De wijk Casco Viejo

Casco Viejo is het historische district van de stad en hoogstwaarschijnlijk de leukste wijk in Panama City. De wijk is te herkennen aan het Cinta Costera viaduct die rondom de stad is gebouwd. Hier bevinden zich geen wolkenkrabbers en andere hoge gebouwen, maar wel veel leuke cafeetjes, restaurantjes, pleinen, beelden, kerken en mooie oude gebouwen.

Ook bevinden er zich aardig wat rooftop bars waar je ’s avonds een drankje kunt doen. Wij bezochten de rooftop bar van hotel Tantalo. Deze bar is 7 dagen per week open. Er is helaas niet zoveel zitplek, dus kom vroeg of bereid je voor om te staan.

In Casco Viejo stikt het er van de restaurantjes, de meeste ingesteld op toeristen. Voor heerlijk Peruviaans eten, bezoek je Nazca 21. Het is niet goedkoop, maar je krijgt er wel ontzettend lekker eten voor terug. Wil je toch iets goedkoper en tussen de locals eten, bezoek dan het oudste café van de stad; Café Coca Cola.

Bekijk op de map van Tripadvisor wat je nog meer kunt zien en doen in Casco Viejo.

Casco Viejo bezienswaardigheden in panama city

4. Amador Causeway

De amador Causeway is een lange weg die is verbonden met een aantal eilandjes. Je kunt ervoor kiezen om aan het begin van de causeway fietsen te huren, of dit ter hoogte van het eerste eilandje te doen. Doe je dit aan het begin, reken dan zeker een aantal uur voor de fietstocht omdat je ook weer helemaal terug moet. Huur je fietsen ter hoogte van het eerste eiland, reken dan hooguit een uur. Wij deden het laatste en waren op de eilanden best snel uitgekeken. Helaas konden we de heuvels niet op omdat dit privéterrein was.

Vanaf de causeway heb je bij goed weer een mooi uitzicht op de stad. Kies er voor om deze activiteit aan het einde van de middag te doen in verband met de hitte maar ook voor een mooier uitzicht op de stad met de zonsondergang.

Amador causeway bezienswaardigheden in panama city

5. San Blas eilanden

Oké, deze eilanden liggen niet in Panama City en behoren misschien niet helemaal tot de bezienswaardigheden in Panama City, maar de stad is wel de perfecte uitvalsbasis voor een (meerdaagse) trip naar de prachtige San Blas eilanden. Dus heb je genoeg van de bezienswaardigheden in Panama City en de drukke stad, vertrek dan naar de tropische San Blas eilanden!

Verschillende touroperators bieden hun tours aan naar deze paradijselijke eilanden. Je kunt kiezen voor een dagtrip, maar ik raad je aan om hier minimaal een paar dagen voor uit te trekken. Sla deze paradijsjes niet over tijdens je bezoek aan de hoofdstad! Lees meer over mijn trip naar de San Blas eilanden.

San Blas