Skip to main content

Zarautz is een echt surfstadje gelegen in het noorden van Spanje. Er bevinden zich verschillende campings waar vooral veel jongeren te vinden zijn. Zarautz is de perfecte bestemming om te leren surfen.

Zarautz.JPG

De vakantie in Zarautz bestaat uit lekker relaxen aan het strand, shoppen, uitgaan en vooral heel veel surfen! De boulevard is erg gezellig en er bevinden zich verschillende winkeltjes, restaurantjes en leuke cafeetjes.

In Zarautz vind je voornamelijk campings. Kies voor een camping boven op de heuvel waar je dagelijks de zonsondergang kan bewonderen of kies voor een camping dichter bij het strand.

Surfen in Zarautz

Het stuk strand bij de boulevard is niet de meest geschikte plek om te surfen dankzij de vele zwemmers. Richting het oosten bevindt zich een ideaal stuk strand. Hier zijn ook hogere golven. De golven hebben een prima hoogte om te leren surfen. Binnen een paar dagen heb je het onder de knie!

Wij waren met een te gekke reisorganisatie die elke dag ontzettend leuke activiteiten organiseert zodat je je nooit hoeft te vervelen. Karaokeavond, pizza avond, cliffdiven, punchavond, movie night, thema avond en uitstapjes naar steden. Elke dag krijg je surfles en aan het einde vindt er een surfwedstrijd plaats waar natuurlijk iedereen aan mag deelnemen. Ik heb uiteindelijk een plekje in de top 3 bemachtigd.

Surfen Zarautz

San Sebastian

San Sebastian is de dichtstbijgelegen stad waar je leuk kunt shoppen en uitgaan. De stad heeft bijna 200.000 inwoners. De stad is een combinatie van heuvels, surfstranden en historische gebouwen. San Sebastian heeft een grote baai die in de zomer vol ligt met luxe jachten. Ook in San Sebastian zijn ontzettend veel surfers te vinden. Door de sterke wind zijn de golven in dit gebied geweldig.

San Sebastian beschikt over vele tapasbars en andere restaurants. Deze bars liggen bijna allemaal bij elkaar in het oude centrum. Het uitgaansleven is erg levendig. De stad heeft ontzettend veel barretjes, clubs maar ook chiquere uitgaansplekken.

San Sebastian

 Kortom, super leuke surfvakantie en echt een aanrader!