Skip to main content

De stad Bergen is een levendige stad in het westen van Noorwegen. Het is op Oslo na de grootste stad van Noorwegen. De verschillende bezienswaardigheden in Bergen maken de stad prima geschikt voor een leuke stedentrip van enkele dagen. Daarnaast maken alle bezienswaardigheden in Oslo ook deze stad perfect voor een leuke stedentrip.

Bergen staat voornamelijk bekend om de hevige regenval. En daar is niks over gelogen. Het klimaat in Bergen is erg vochtig en het regent er vaak, heel vaak. Om precies te zijn gemiddeld zo’n 22 dagen per maand(!). Ook tijdens ons bezoek mochten we hiervan genieten. Gelukkig zijn er ook een aantal bezienswaardigheden te bezoeken waar je geen nat pak aan overhoudt.

Tip: De winkels zijn ingesteld op het regenachtige klimaat, dus als je regenkleding vergeten bent is dat geen probleem! De kinderen lopen daar met de meest schattige regenpakjes rond. Er lopen zelfs honden met regenkleding (het moet niet gekker worden :P).

5 Bezienswaardigheden in Bergen

Fløybaan

Wanneer het even niet of wat minder regent, is de Fløybaan een leuke activiteit. Met dit treintje bereik je binnen 5 minuten de top van de berg Fløyen. Een retourticket kost zo’n €9,-. Je hebt hier een mooi uitzicht over heel Bergen. Trek goede schoenen aan zodat je een wandeling kunt maken door het natuurgebied boven op de berg. De kans is groot dat je een aantal eekhoorntjes spot. Veel toeristen zul je onderweg niet tegenkomen in het bos.

Bezienswaardigheden in Bergen NoorwegenBezienswaardigheden in Bergen eekhoorn

Fisketorget

Neem ook eens kijkje bij de Fisketorget, de overdekte vismarkt. In de grote bakken ijs vind je veel verschillende soorten vis. Er bevinden zich verschillende restaurants waar je de verse vis kan proeven. Behalve vis kun je hier ook van tijd tot tijd fruit en bloemen kopen. De overdekte vismarkt is het hele jaar door geopend en de buitenmarkt vanaf 1 mei en gedurende de zomer.

Akvariet

Bergen heeft ook een groot aquarium, Akvariet. Dit is naar mijn mening één van de meest teleurstellendste bezienswaardigheden in Bergen. Ik raad het zeker niet aan dit aquarium te bezoeken omdat er totaal niet aan het dierenwelzijn wordt gedacht. De dieren hebben veel te kleine leefruimtes en ze beschikken over open-aquaria waar kinderen met hun handen naar de dieren kunnen grijpen. De arme dieren worden te lang uit het water gepakt en er wordt zelfs mee gegooid. Geen enkele werknemer kijkt er naar om. Ik ben een ontzettende dierenvriend dus het deed mij pijn om te zien… Niet heen gaan dus!

Vilvite

Eén van de leukste bezienswaardigheden in Bergen is het interactieve museum Vilvite. Dit wetenschapsmuseum is zowel voor kinderen als voor volwassenen geschikt. Dit lijkt erg op het Nemo Science Museum in Amsterdam. Het museum biedt genoeg leerzame activiteiten en spellen voor jong en oud. Bestuur een robot, test je reactievermogen, stap in een grote zeepbel of kijk hoe je in slowmotion springt. Ook heeft het museum een soort fiets in een hoepel. Als je hard genoeg fietst, ga je op een gegeven moment over de kop! Een bezoekje aan het museum is een goede activiteit voor één van de vele regenachtige dagen.

Sognefjord

De fjorden bezoeken vanuit Bergen is een hele gave ervaring. Zo bevindt zich de Sognefjord niet ver vanaf Bergen. Via het plaatsje Gudvangen zijn al fantastische fjorden te bezoeken.

Met Bergen sloten wij onze rondreis in Noorwegen af. Wat een geweldige ervaring!

Stedentrips