Skip to main content

Stedentrips zijn dé perfecte manier om er een midweek tussen uit te gaan en om toch zo veel mogelijk van de omgeving te zien. Ik heb zeker niet elk land in Europa bezocht, maar toch behoorlijk wat bekende steden. Hier lees je mijn persoonlijke top 8 steden voor de leukste stedentrips in Europa.

Top 8 leukste stedentrips in Europa

8. Oslo

Oslo leukste stedentrips

Misschien geen voor de hand liggende stad voor één van de leukste stedentrips, maar de hoofdstad van Noorwegen heeft genoeg te bieden voor een lekkere midweek weg. Ontdek het stadsleven en de mooie natuur. Oslo is geen super drukke stad en het is er ontzettend schoon! Bezoek de Karl Johans Gate als je van winkelen houdt en bezoek het Vigeland Park voor een mooie wandeling tussen alle bijzondere beeldhouwwerken. Ook Bergen is een ontzettend leuke stad met de kleurige huisjes en de grote vismarkt.

Lees meer over Oslo en over Bergen.

7. Londen

londen leukste stedentrips

Een hippe en bruisende stad, zowel overdag als ’s nachts. Van fish and chips in de pub tot het restaurant van Jamie Oliver. Van historische bezienswaardigheden tot moderne musea, Londen heeft het allemaal. Bezoek de London Eye, Buckingham Palace, de Big Ben, de Tower Bridge, het warenhuis ‘Harrods’ en het drukke Picadilly circus. Stap in een traditionele rode telefooncel of in een echte Londense zwarte taxi. Je bent makkelijk een week zoet in het levendige Londen.

6. Praag

Praag leukste stedentrips

Praag staat op de werelderfgoed van UNESCO en je vindt er prachtige historische bouwwerken. Er is in Praag zowel overdag als ’s nachts genoeg te beleven. Het is een echte hippe stad. Loop over de Karelsbrug, bezoek de Praagse Burcht en het oude stadsplein met de beroemde Astronomische klok. Een voordeel van de stad is, dat het niet ontzettend duur is!

Lees meer over mijn stedentrip naar Praag.

5. Parijs

Parijs leukste stedentrips

De stad van de liefde. Parijs is ontzettend groot en er is veel te doen en te zien. Struin langs de Seine of in mooie stadsparken, pak een terrasje, geniet van de Franse keuken en bezoek de vele prachtige musea. De stad beschikt namelijk over verscheidene musea, zoals het Louvre, Rodin Museum, Centre Georges Pompidou, Museum d’Orsay en nog veel meer.

Lees meer over mijn stedentrip naar Parijs.

4. Barcelona

Barcelona leukste stedentrips

Barcelona, de grootste stad van Catalonië is erg leuk om een aantal dagen te bezoeken. De vele gebouwen ontworpen door Gaudí zijn een lust voor het oog. Ook kun je er goed terecht om te shoppen en lekker te eten. De prachtige bezienswaardigheden in Barcelona maken de stad perfect voor een stedentrip.

Lees hier alles over mijn stedentrip naar Barcelona.

3. Athene

Athene leukste Stedentrips

De oude Griekse stad Athene hoort ook zeker in het rijtje thuis voor één van de leukste stedentrips. Het is namelijk een perfecte stad voor een leuke stedentrip vanwege de vele bezienswaardigheden. De stad heeft namelijk veel te bieden en de Griekse keuken is om te smullen! Bezichtig het bekende akropolis, de oude tempels en archeologische plekken en struin rond door de leuke wijken.

Lees meer over de bezienswaardigheden in Athene.

2. Boedapest

Boedapest leukste Stedentrips

Deze prachtige fotogenieke stad beschikt over zoveel bezienswaardigheden, waardoor je hier makkelijk een aantal dagen kan verblijven. Bezoek de opera, het bekende parlement en één van de vele spa’s en baden. Boedapest wordt gescheiden door de Donau in twee gedeelten: Buda en Pest. Beide stadsdelen hebben zo hun hoogtepunten en de vele bezienswaardigheden in Boedapest zorgen ervoor dat je je niet snel zult vervelen.

Lees hier alles over de bezienswaardigheden in Boedapest.

1. Rome

leukste stedentrips Rome

Rome was toch echt wel één van mijn leukste stedentrips. Op elke hoek vind je wel een prachtige fontein, beeldhouwwerken of een prachtige kathedraal. Bezoek de Trevi Fontein, het Colloseum, het Pantheon, de Sint Pieter en de vele prachtige kerken. De Italiaanse keuken is ook echt verrukkelijk en zou ik elke dag van willen genieten! Rome moet je echt een keer hebben bezocht in je leven.

Lees meer over mijn stedentrip naar Rome.

Alle Stedentrips