Skip to main content

Nog niet zo lang terug boekten we een last minute retour vlucht naar Pisa voor een aantal dagen. Super leuk zo’n spontane stedentrip naar Toscane! We hebben verschillende steden in Toscane mogen bewonderen in vier dagen tijd. Als ik langer dan 4 dagen had kunnen gaan, had ik waarschijnlijk nog een andere stad toegevoegd aan de reis!

Lees hier mijn aanbevelingen en tips voor je vakantie naar Toscane.

Stedentrip naar Toscane

Pisa

Pisa is enkel bekend door de beroemde scheve toren van Pisa en wordt vaak alleen bezocht vanwege de toren. Maar deze stad is best leuk om een hele dag te bezoeken of te gebruiken als uitvalsbasis. Ik vond het erg leuk om door de stad te lopen, met name buiten het centrum, vanwege de gezellige straatjes. Het verbaasde me eigenlijk over hoeveel leuke straatjes Pisa beschikt. Lees meer over de leukste bezienswaardigheden in Pisa.

Stedentrip naar Toscane Pisa

Florence

Oh Florence, wat ben je mooi! Dit is de eerste stad die we bezochten buiten Pisa tijdens onze stedentrip naar Toscane. Florence is een echte cultuurstad met genoeg bezienswaardigheden voor meerdere dagen. Helaas bezochten we de stad enkel voor één dag, maar we hebben alsnog genoeg kunnen zien en doen. De hoofdstad van Toscane mag je eigenlijk niet overslaan tijdens je stedentrip naar Toscane.

Bekijk welke bezienswaardigheden in Florence je kunt bezoeken in één dag.

Florence

Lucca

Lucca is één van mijn favoriete steden geworden! De stad beschikt namelijk over een hele fijne sfeer gecreeërd door de prachtige landelijke omgeving waar het zich bevindt. De vele gezellige kleine straten die tussen de echte Italiaanse huizen met rode daken bevinden maken Lucca voor mij een typisch Toscaans stadje. De sfeer, de omgeving, de natuur, I love it!

Check hier 6 leuke bezienswaardigheden in Lucca.

Lucca Guinigi toren

Wat is de beste reisperiode voor Toscane?

De omgeving in Toscane is op zijn mooist in het voorjaar. Het is er dan erg mooi groen en nog niet belachelijk heet. Kijk op deze website voor informatie over het klimaat van Toscane.

Reisvideo stedentrip Toscane

Van de leuke stedentrip naar Toscane heb ik een reisvideo gemaakt. De opnames zijn in dezelfde volgorde als de steden die ik heb bezocht. Enjoy!