Skip to main content

Tijdens mijn stedentrip naar Toscane bezocht ik verschillende mooie steden. En, oh wat is Lucca een geweldige, sfeervolle Toscaanse stad! De diverse bezienswaardigheden in Lucca maken de stad super leuk om te bezoeken voor één of meerdere dagen. Lucca is één van mijn favoriete steden geworden!

Naast Lucca bezocht ik ook Pisa en zijn bezienswaardigheden én bezocht ik één dag Florence. Deze steden zijn perfect te combineren met Lucca.

Zeker in het voorjaar, wanneer alles nog groen is, en buiten het hoogseizoen is Lucca erg leuk en mooi om te bezoeken. De omgeving is dan zo ontzettend groen. Behalve een paar mooie torens, staat er geen hoogbouw in Lucca. Dit zorgt voor de typerende smalle, gezellige straatjes.

6 Bezienswaardigheden in Lucca

Er zijn veel leuke bezienswaardigheden in Lucca die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder laat ik weten welke bezienswaardigheden in Lucca ik in één dag heb bezocht.

1. Guinigi Toren

De Guinigi toren is één van de bekendste bezienswaardigheden in Lucca. De toren staat bekend om de bomen die op de top te vinden zijn. Het panoramisch overzicht vanaf deze toren is heel erg mooi. Met helder weer kun je erg ver kijken. De rode daken van de huizen en de bergen in de verte maken dit uitzicht super! Bezoek de toren het liefst ’s ochtends zodat het nog niet vol staat met toeristen. Er is namelijk weinig plek bovenop de toren. Entree voor de Guinigi toren is €4.

Guinigi Toren bezienswaardigheden in Lucca

2. Klokkentoren (Torre delle Ore)

De Klokkentoren in erg leuk om te bezoeken omdat je vanaf hier een goed uitzicht hebt op de Guinigi toren en natuurlijk over de prachtige stad. Het geluid van de luidende klokken is oorverdovend, dus hou de tijd in de gaten wanneer je de toren bezoekt! Entree voor de Klokkentoren is €4.

3. Botanische Tuin (Orto Botanico di Lucca)

De Botanische Tuin is leuk om even doorheen te lopen tijdens je bezoek aan Lucca. Maar heel bijzonder is het niet. Wat ik leuk vond was om een kijkje te nemen bij de grote vijver. Hier zwemmen of zonnen veel schildpadden. Tijdens mijn bezoek was het erg rustig in de Botanische Tuin, wat het ook fijn maakte. Entree voor de Botanische Tuin is €4.

Orto Botanico Lucca

Tip: Koop een combiticket voor de Guinigi Toren, Torre delle Ore en de Botanische Tuin.

  • Prijs voor de Guinigi Toren + de Torre delle Ore is €6. Kinderen 6-14 jaar, studenten, 65-plussers en groepen kosten €4 en kinderen <6 jaar zijn gratis.
  • Prijs voor de Guinigi Toren + de Botanische Tuin is €6. Kinderen 6-14 jaar, studenten, 65-plussers en groepen kosten €4 en kinderen <6 jaar zijn gratis.
  • Prijs voor de Guinigi Toren + Torre delle Ore + de Botanische Tuin is €9. Kinderen 6-14 jaar, studenten, 65-plussers en groepen kosten €6 en kinderen <6 jaar zijn gratis.
  • Elke bezienswaardigheid kost afzonderlijk €4. Kinderen tussen 6 en 14 jaar, studenten, 65-plussers en groepen groter dan 10 personen kosten €3 en kinderen jonger dan 6 jaar zijn gratis.

4. Kathedraal van Lucca (Cattedrale di San Martino)

Deze kathedraal is erg mooi om te bezichtigen, zowel van binnen als van buiten. Het gebouw is gigantisch! Entree voor de kathedraal van Lucca kost €3.

Lucca's duomo

5. De stadsmuren van Lucca (Le mura di Lucca)

De muren van Lucca zijn ruim 4 km lang en lopen rond het centrum van de stad. Het is heel leuk om over de muren te wandelen of te fietsen. Dankzij de schaduw van de bomen is dit ook een prima activiteit op een warme dag. Op de muren staan hier en daar bankjes. Vanaf de muren heb je vaak een mooi uitzicht op de stad of de groene omgeving.

Muren van Lucca

6. Aquaduct (Acquedotto del Nottolini)

Buiten de muren van Lucca, aan de andere kant van het station, bevindt zich het aquaduct van Lucca. Dit vond ik één van de mooiste bezienswaardigheden in Lucca. Het is heerlijk om in de ochtend langs het viaduct te wandelen. Het gehele aquaduct is ruim 3 kilometer lang. Onderweg passeer je enkele wegen, maar je wordt steeds beloond met een super groen uitzicht. Het aquaduct en de omgeving zijn onwijs fotogeniek!

Bezienswaardigheden in Lucca Aquaduct

Lucca is één van mijn favoriete steden geworden dankzij de prachtige groene omgeving en de mooie binnenstad. De sfeer is erg ontspannen en buiten het hoogseizoen zijn er niet veel toeristen. Wat een prachtige stad in Toscane!

Hoe kom je in Lucca?

treinDagelijks vertrekken er meerdere treinen naar Lucca. De treinverbinding tussen Pisa en Lucca is echt super. Een enkeltje kost €3,50 en de treinrit duur ongeveer een half uur. Ook vanaf Florence is Lucca goed te bereiken. Binnen 1,5 uur ben je namelijk vanaf Florence in Lucca. Kijk op de website voor actuele vertrektijden en routes naar Lucca.

Tip: Het is niet nodig om je treintickets van te voren online te bestellen. Koop je treintickets gewoon op het station. Dit is goedkoper dan online bestellen. Omdat er geen zitplaatsen worden gereserveerd, raken de tickets niet uitverkocht.

Alle posts over Italie