Skip to main content

Als je op Google afbeeldingen zoekt van Quy Nhon (uitspraak “Oeï Njon”) in Vietnam, zou je waarschijnlijk direct je spullen willen pakken en erheen willen reizen. Maar de meeste reizigers slaan deze mooie plek over. Ik had eerlijk gezegd ook nog nooit van Quy Nhon gehoord en ik las er nergens over op reisblogs. Totdat ik me in Hoi An bevond en zag dat de rit naar Da Lat ruim 14 uur zou duren. Dat was ik dus mooi niet van plan. Ik was daarom op zoek naar een mooie tussenstop en kwam na wat research uit op de toffe stad Quy Nhon.

Het toerisme in Quy Nhon is nog niet op gang gekomen, in tegenstelling tot veel andere kustplaatsen in Vietnam. De locals hier zijn het niet gewend om een toerist te zien en zwaaien nog regelmatig enthousiast naar je. Ik was dat na een kleine week in Hoi An ook niet meer gewend en keek daarom raar op toen locals vanuit hun auto riepen en zwaaien naar mij op mijn scooter terwijl we op de snelweg reden.

Dat weinig toeristen deze stad bezoeken, vind ik toch wel een beetje gek, want Quy Nhon heeft genoeg te bieden voor een aantal dagen én het is een perfecte tussenstop tussen Hoi An en Da Lat. De stad en de omgeving hebben me ontzettend positief verrast.

Inspiratie nodig voor een reisroute door Vietnam? Check het hier!

4 Mooiste stranden van Quy Nhon

Quy Nhon beschikt over een aantal fantastische stranden, waarvan je sommigen met niemand anders hoeft te delen. Heerlijk!

1. Bãi biển Quy Nhon

Het dichtstbijzijnde én het langste strand is Bãi biển Quy Nhon. Dit strand loopt langs de hele stad aan de oost kust en wordt verbonden met de boulevard. Dit is ook relatief het drukst bezochte strand door locals. Hoe zuidelijk je loopt, hoe rustiger het wordt totdat je uiteindelijk nog een handjevol anderen tegenkomt.

Doordat de locals nog niet gewend zijn aan toeristen, wordt het door voornamelijk de oudere bevolking niet gewaardeerd als je in je bikini of korte zwembroek rondloopt. Houd hier rekening mee en pas je aan, aan de waarden van de locals. Zwem dus als vrouw in een shirtje en een (half) lange broek en als man in een zwembroek tot (of over) je knieën.

Bai Bien Quy Nhon

2. Ky Co Beach

Ky Co Beach wordt als het mooiste strand van Quy Nhon beschouwd. En terecht! Het zand is prachtig wit en het water kraakhelder blauw. Je kunt er relaxen, zwemmen en snorkelen.

Helaas is het strand nog niet zo lang geleden in particuliere handen wat niet ten goede komt. De laatste tijd wordt er veel bijgebouwd, zoals hotels en restaurants. Ook betaal je 100.000 Dong entree om het strand op te komen. Het is zeker een bezoekje waard, maar wellicht niet vanwege de entreekosten.

3. Queens Beach

Dit lange mooie strand bevindt zich zuidelijk van de stad en wordt al een stuk minder vaak bezocht dan Bãi biển Quy Nhon. Toen ik Queens Beach bezocht, zag ik niemand anders tot zo ver ik kon kijken. Het enige nadeel is dat er op sommige plekken redelijk wat aangespoeld afval ligt. Neem dus misschien een zak mee om je steentje bij te dragen ;).

Volg deze route om vanuit de stad naar het noordelijkste puntje van Queens Beach te navigeren.

In het plaatsje aan het strand bevindt zich de Queens Beach Lepra Colony. Hier wonen patiënten samen met hun familie op een prachtige plek. Het is misschien wel één van de mooiste lepra kolonies. Belangrijke onderzoekers en artsen worden geëerd met bustes op het plein bij het ziekenhuis.

queens beach quy nhonQueens-Beach-Quy-Nhon

4. Bai Xep Beach

Wanneer je nog verder naar het zuiden rijdt, kon je uiteindelijk uit bij Bai Xep Beach. Om het strand te bereiken rijdt je eerst door de super smalle straatjes van het dorpje. Je scooter kun je bij één van de locals voor een klein bedrag parkeren. Volg deze route om Bai Xep Beach te bereiken.

Bai Xep Beach is weer een tikkeltje toeristischer, maar nog steeds erg rustig. Je vindt er enkele accommodaties aan het strand en een paar restaurantjes, maar je kunt er vooral heerlijk relaxen met een prachtig uitzicht.

bai-xep-beach-quy-nhon

4 Bezienswaardigheden in Quy Nhon

1. Cham Towers (Twin Towers)

In het noorden van Quy Nhon kun je de Cham Towers bewonderen. Deze bijzondere tempels zijn gebouwd door het Cham-volk. Zij stammen af van de inwoners van het oude Champa koninkrijk in centraal Vietnam. De architectuur van de Cham tempels doen wat weg van de Angkor tempels die je in Cambodja vindt.

Entree voor de Cham Towers is 20.000 dong per persoon.

Cham tempels Quy Nhon

2. Banh It Cham Temple

De Banh It Cham Temple is een grotere én nog indrukwekkendere variant van de Cham Towers in de stad en zijn zeker een bezoekje waard! Op het terrein bevinden zich vier torens welke één van de best bewaarde gebouwen zijn van de oude Cham-architectuur. De torens bevinden zich op een groene heuvel en vanaf het hoogste punt kijk je over de hele omgeving uit.

Je kunt de torens van binnen bezichtigen, maar sommigen worden door vleermuizen bewoond waardoor het er erg kan stinken.

Toen wij er aankwamen in het begin van de middag, zagen we niemand anders. Zelfs het kantoortje was gesloten. We hadden deze bijzondere plek helemaal voor onszelf.

Vanaf het centrum is het ongeveer 30 – 45 minuten rijden naar de tempels. Entree is 7.000 Dong.

Bahn it cham tempels

3. Vũng Chua Viewpoint

Zuidelijk van de stad bevindt zich de Vũng Chua berg. Na zo’n 20 minuutjes rijden vanaf het centrum kom je uit bij het Vũng Chua Viewpoint waarvan je een erg tof uitzicht hebt over de stad en de kust.

Het viewpoint is alleen een beetje verstopt, je rijdt er namelijk snel voorbij. Na een poosje de berg op rijden, zie je aan je rechterhand na een bocht een groen hutje staan. Parkeer daar je scooter en loop om het hutje heen een stukje naar beneden. Dáár heb je het beste uitzicht!

Vung Chua Viewpoint Quy NhonViewpoint-groen-hutje

4. Linh Phong Pagoda

Wist je dat het grootste zittende Boeddhabeeld van Zuidoost-Azie zich in Quy Nhon bevindt? Die vind je namelijk bij de Linh Phong Pagoda, zo’n 28 kilometer noordelijk rijden vanaf het centrum van Quy Nhon.

Om het Boeddhabeeld te bereiken, moet je wel een flink aantal traptreden overwinnen. Maar als je boven bent krijg je er zeker wat voor terug, want je hebt er een erg mooi uitzicht over de wijde omgeving.

Vervoer in Quy Nhon

De makkelijkste manier om van A naar B te komen in Quy Nhon is door middel van de scooter. Scooters kun je vaak huren bij je accommodatie, maar als je even googled soms ook bij een verhuurder in de buurt. Enige rijdervaring is zeer gewenst, want het is heel erg druk in het verkeer. Ik denk dat Quy Nhon één van de drukste steden is waar ik heb gescooterd tijdens mijn reis door Zuidoost-Azië.

In Quy Nhon rijden ook taxi’s, maar hiervoor ben je uiteraard meer kwijt. Je kunt ook met een taxichauffeur afspreken om jou een dag rond te rijden. Het is heel normaal om te onderhandelen over de prijs en betaal de chauffeur áltijd achteraf. Zo ver ik weet, is er geen Grab (de Zuidoost-Aziatische variant van Uber) in de stad.

Waar verblijven in Quy Nhon?

Quy Nhon is nog best een grote stad en heeft aardig wat keus aan accommodaties. Een super leuke plek om te verblijven is John & Paul Inn dat zich op loopafstand van het rustige gedeelte van Bãi biển Quy Nhon bevindt. Grote kans dat je er andere backpackers ontmoet, want het is een populair hostel. Je kunt er scooters huren, ze hebben regelmatig live music en organiseren bijna elke avond wel een leuke activiteit.

Verblijf je bij voorkeur buiten de stad en liever aan het strand, dan is Life’s A Beach op het Bai Xep Beach dé plek voor jou. Ze bieden appartementen en bungalows aan voor een klein prijsje.

Quy Nhon bereiken

Hoi An – Quy Nhon:

BusVanaf en naar Hoi An kun je een rechtstreekse bus nemen die er 5 à 6 uur over doet. Deze bus komt overdag of ’s avonds aan in Hoi An, maar ’s nachts aan in Quy Nhon. Wat ik van andere reizigers heb gehoord, is er een reële kans dat je in de nacht op de snelweg wordt gedropt, maar dit is gelukkig niet gegarandeerd. Deze rit kost je ongeveer 140.000 Dong.

treinMaar je kunt er ook voor kiezen om een taxi te nemen naar Da Nang en vanaf daar over te stappen op de trein. Deze rijdt rechtstreeks naar het treinstation in Quy Nhon. Een mooie én relaxte rit. Vanaf het station neem je een taxi (pas op voor de extreme taximaffia!) naar je hostel.

Da Lat – Quy Nhon:

BusVanaf en naar Da Lat is het ongeveer 7 uur rijden met de directe sleeperbus. Deze rit kost ongeveer 220.000 Dong. Wanneer je naar Da Lat reist, kom je ’s nachts aan in de stad. ’s Nachts rijden er minibusjes die je op loopafstand van je hostel kunnen afzetten.

Kijk hier voor een compleet overzicht van vertrek- en aankomsttijden vanaf Quy Nhon.

Alle posts over Vietnam