Skip to main content

Krabi wordt door veel backpackers tijdens hun reis door Thailand gebruikt als korte tussenstop voordat ze bijvoorbeeld naar de zuidelijke eilanden reizen. Jammer, want er is aardig wat te doen! Er zijn genoeg activiteiten in Krabi om je een aantal dagen prima te vermaken. Hier komen de leukste activiteiten en de beste tips!

Benieuwd naar een toffe backpack route door Thailand? Je leest hem hier!

7 leukste activiteiten in Krabi

1. Railay Beach Krabi

Railay Beach (Railay West) is misschien wel het bekendste en (helaas) ook het drukstbezochte strand in de omgeving van Krabi. Niet zonder reden natuurlijk, want het is gewoon een prachtig strand! Het ligt tussen de kalkstenen rotsen en je hebt er een fantastisch uitzicht.

Je kan naar de andere kant van het schiereiland lopen en zelfs een tof viewpoint in het zuidelijke puntje van Railay West bezoeken, als je hiervoor energie hebt. Kijk op Maps.me om te zien waar het viewpoint precies begint. Trek dan wel goede schoenen aan, want op slippers is het ronduit gevaarlijk. Railay staat ook bekend om het rotsklimmen. Perfect voor de adrenalinejunkies (dus niet voor mij)!

Railay Beach is enkel te bereiken per boot. Varen van Krabi naar Railay Beach is een fluitje van een cent. Je koopt je ticket bij het verkooppunt in Ao Nang voor 200 baht retour per persoon. Vervolgens kan je gewoon naar het strand lopen waar de boot ongeveer elke 10 minuten vertrekt. Vanaf Ao Nang naar Railay Beach is het ongeveer 15 minuutjes varen.

Railay beach Krabi

2. Dragon Crest Viewpoint / Khao Ngon Nak Krabi

Oké, dit viewpoint mag je echt niet overslaan als je in Krabi bent. Ik ben ook ongelooflijk blij dat ik hier ben geweest! Vanaf het Dragon Crest Viewpoint heb je namelijk zonder twijfel het beste uitzicht over de prachtige groene omgeving van Krabi. Het kost wat moeite, zo’n 1,5 à 2 uur om boven te komen, maar dan heb je wel wat! Hoe vet is dit uitzicht?!

Vanaf Krabi Town is het ongeveer 45 minuten scooteren naar het startpunt van het viewpoint en vanaf Ao Nang zo’n 30 minuten.

Dragon crest viewpoint

3. Tiger Cave Tempel

Ook bij de bijzondere en bekende Tiger Cave Tempel heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving. Maar dat uitzicht heb je wel pas na ruim 1237 treden, elke trede met een andere hoogte. Gelukkig klim je aardig wat stukken in de schaduw, maar desondanks ga je ontzettend veel zweten! Neem dus voldoende water mee.

Ook wordt je aangeraden om al je spullen in je rugtas te stoppen vanwege de brutale aapjes. Die lusten maar wat graag jouw snackje en proberen ook wel even je zonnebrand uit! Ik vind de aapjes onwijs leuk om te zien en ook ongelooflijk schattig, maar het is jammer dat ze al aardig verpest zijn door mensen. Maar als je niks te stelen hebt, laten ze je waarschijnlijk ook met rust. Mij in ieder geval wel.

Het terrein bij de Tiger Cave Tempel is aardig groot. Naast de tempel op de berg, bevinden zich namelijk ook enkele grotten en een bos waar monniken in simpele huisjes wonen.

Kleed je voor je bezoek gepast, dat betekent dat je schouders en knieën bedekt zijn. Het is natuurlijk een heilige plek. Entree is gratis.

Vanaf Krabi Town is het maar 15 minuutjes scooteren. Vanaf Ao Nang is het ongeveer 30 minuten rijden.

uitzicht Tiger cave tempel krabi

4. Tha Pom Klong Song Nam

Deze activiteit in Krabi heeft een onwijs moeilijke naam zoals je ziet en ik vond hem ook lastig om te onthouden.. De Tha Pom Klong Song Nam is een mangrovebos met prachtige blauwe poeltjes. Je kan er wandelen over de looproutes door het bos en over het water. Aan het einde van het pad kan je lekker het water in plonsen.

Entree is 100 baht per persoon voor volwassenen en 50 baht voor kinderen.

Het is een stukje rijden naar de Tha Pom Klong Song Nam, maar je moeite wordt wel beloond. Vanaf Ao Nang is het ongeveer 45 minuten rijden en vanaf Krabi Town zo’n 40 minuten.

Tha Pom Klong Song Nam Krabi

5. Nightmarkets

Nightmarkets zijn altijd een goed idee als je op zoek bent naar lokaal, goedkoop en vooral heel erg lekker eten. Krabi Town beschikt over meerdere nightmarkets: een bij het water en een centrale nightmarket. Bij beide kan je spotgoedkoop en lekker eten.

Ook in Ao Nang bevindt zich een nightmarket, wel iets uit het centrum richting het noordwesten. Maar ook in de hoofdstraat richting in het noordoosten (dus niet langs het strand) staan een aantal kraampjes langs de weg waar je lekker eten kan scoren.

6. Wat Kaew Korawaram

De Wat Kaew Korawaram is een kleine tempel in Krabi Town op loopafstand van de centrale nightmarket. Als je al veel tempels in Thailand hebt gezien, kan deze misschien een beetje tegenvallen. Ik bezocht de tempel in de ochtend op de dag dat ik naar Bangkok vloog. Je hoeft er dus zeker geen dag langer voor te blijven, maar het is wel leuk om even te bezoeken.

Wat Kaew Korawaram Krabi Town

7. Thara Park

Het Thara Park bevindt zich in Krabi Town en ligt op redelijke loopafstand van het centrum. Aan het einde van de middag komen veel locals hier sporten en ontspannen. Er bevinden zich o.a. een speeltuin, een basketbalveld, groot voetbalveld en hardloopbaan. Het is leuk om de locals te zien sporten en om misschien zelf mee te doen! Ook is het een fijne plek om te relaxen zonder de uitlaatgassen.

Het Thara Park is zeker leuk om te bezoeken als je tijd over hebt én in Krabi Town verblijft.

Scooter huren in Krabi

De omgeving van Krabi leent zich uitstekend om lekker doorheen te scooteren. Overal langs de wegen in Krabi staan borden mét foto’s van de bezienswaardigheden. Ontzettend handig, want zo raak je niet snel verdwaald! Ik gebruikte wel de navigatie op mijn telefoon, maar de routes waren allemaal niet ingewikkeld.

Zoals je ziet zijn de afstanden redelijk groot in Krabi en zit je soms best een tijdje op de scooter. Maar de omgeving is zó mooi, dat dit mij niks uitmaakte. Ik was vooral lekker aan het genieten van het prachtige kalkstenen gebergte en stopte af en toe om foto’s te maken.

Een scooter huur je voor gemiddeld 200 baht per dag.

Leukste plek om te verblijven in Krabi?

Verblijf je in Krabi, dan heb je grofweg 2 plekken waar je een ho(s)tel kunt zoeken. Krabi Town en Ao Nang. Ook Railay Beach is een optie om te verblijven, maar verwacht hier wel de hoofdprijs voor te betalen.

Ao Nang Krabi

Ao Nang is supertoeristisch, maar wel gezellig. Er hangt een leuke sfeer én je zit dichtbij het strand. Het nadeel is alleen, dat de prijzen er daarom over het algemeen wel wat hoger liggen.

Verblijf in Ao Nang als je op zoek bent naar feestjes, strand, gezellige drukte, en het niet erg vindt om veel toeristen te zien.

Ao Nang ThailandKrabi Town

Krabi Town is een slaperig stadje waar niet zoveel toeristen te vinden zijn als in Ao Nang. In Krabi Town is niet zoveel te doen en hangt naar mijn mening geen super gezellige sfeer. Behalve rond de nightmarket. ’s Avonds kan het hier wél gezellig druk worden, voornamelijk met locals. Verblijf dus bij voorkeur vlakbij de nightmarket.

Krabi Town bevindt zich dichter bij het vliegveld en bij de haven om naar de zuidelijke eilanden te gaan dan Ao Nang. Daarom is deze stad een handige uitvalsbasis om door te reizen naar de eilanden of het vliegveld.

Als je naar Krabi Town gaat, is er een mogelijkheid dat de bus stopt bij het lokale busstation buiten het centrum. Gelukkig neem je al een shared truck voor 50 baht per persoon.

Verblijf in Krabi Town als je liever geen honderden toeristen om je heen hebt, het lokale leven wil zien, op zoek bent naar gezellige barretjes en restaurants.

Mijn voorkeur

Ik heb beide steden bezocht tijdens mijn reis door Thailand. Als ik moest kiezen tussen Krabi Town en Ao Nang, zou ik tóch voor Ao Nang kiezen ondanks ik niet echt van de partysfeer houd. Ik vond de omgeving mooier en de sfeer was hier gewoon nét iets gezelliger. Ik vind het ook niet zo erg om af te toe tussen de toeristen te zitten, want Thailand heeft gelukkig nog steeds plekken waar weinig toeristen komen.

Alle posts over thailand