Skip to main content

Het avontuur is begonnen! Na een vlucht van 8+ uur vanuit Moskou met wat vertraging komen we aan in het grote Bangkok. Mijn eerste ervaring met Bangkok gaat beginnen. Ik ben moe en behoorlijk gaar. We halen onze backpacks op en lopen naar de kelder van het vliegveld om onze 500 euro te wisselen.

Tip: De beste koers krijg je bij het rode (Value Plus Currency Exchange), oranje (Super Rich 1965) en groene loket (Superrich Thailand) in de kelder. Volg de bordjes Raillink en ga twee roltrappen naar beneden. Neem euro briefjes mee voor een gunstige koers.

Nu we onze Thaise Baht in bezit hebben, kopen we een simkaartje voor 15 dagen van 8GB voor 590 Baht. Nu hebben we gelijk internet en kunnen we het thuisfront informeren over onze aankomst.

De eerste 7-eleven is al gespot, maar het is zeker niet de laatste. Dat hoort toch zeker bij de eerste ervaring met Bangkok. De kleurige verpakkingen komen ons tegemoet. Van al die gekke, onbekende producten krijg ik nou niet bepaald trek. Maar mede dankzij mijn jetlag heb ik ook nergens trek in.

Zeewier 7-eleven Bangkok

Ons hostel zit vlakbij Khao San Road, dus kunnen we de airport shuttle bus nemen die rechtstreeks naar de bekende/beruchte straat rijdt. Het is maar hoe je het bekijkt. Geen onderhandelingen en afdingen, maar lekker gaar in de bus zitten terwijl we naar de vele overbeladen langszoefende auto’s en motoren kijken.

Tip: De airport shuttle bus S1 vertrekt van gate 7. De busrit kost maar 60 baht.

We krijgen direct de volle laag bij het uitstappen. Heerlijke onbekende geuren wisselen af met zeer onaangename geuren terwijl we langs alle kraampjes en mensen lopen. Gefrituurde schorpioenen, olifantenbroeken, scooters en tuktuks zien we aan ons voorbij gaan wanneer we door Khao San Road lopen. Dit is onze eerste overweldigende ervaring met Bangkok.

Vanaf Khao San Road is het zo’n 10 minuten lopen naar ons hostel. Het chaotische verkeer valt ons direct op. De verkeersregels worden niet opgevolgd en iedereen zoeft langs elkaar heen. Tot nu toe zonder ongelukken. Hier hadden we ons wel al op voorbereid.

We kunnen nog niet inchecken en moeten daarom nog een paar uur wachten. Onze maag begint te knorren, dus moeten we er toch echt aan geloven; we gaan op zoek naar onze eerste pad thai op Khao San Road!

En die lekkere pad thai eten we. Onze eerste normale maaltijd na het ranzige vliegtuig voedsel smaakt goed. Maar in combinatie met de jetlag smaakt het nog niet zo fantastisch als verwacht. Ik weet zeker dat we nog vele heerlijke pad thais en andere heerlijke gerechten zullen verorberen de komende 3 maanden.

Pad thai. Ervaring met bangkokNa het inchecken in ons hostel neem ik vrijwel direct een verfrissende plons in het zwembadje van het hostel. Dit is een fijne ervaring met Bangkok. Met onze fruit punch en een Chang biertje krijgen we langzamerhand een vakantiegevoel en is ons backpackers-avontuur nu officieel begonnen.

Onze volgende bestemming wordt het Khao Yai National Park waar we wildlife gaan spotten!

Alle posts over thailand