Skip to main content

Op minder dan 70 kilometer van Chiang Mai bevindt zich de Bua Thong waterval. Maar dit is geen gewone waterval, want door de mineralen in het water blijft er een laagje achter op de stenen waardoor deze ruw aanvoelen. Hierdoor kun je de Bua Thong waterval dus beklimmen. Vandaar dus de naam Sticky waterval. Gevaarlijk? Nee, maar wel ontzettend leuk!

Sticky waterval

De sticky waterval heeft verschillende niveaus van waar je kunt beginnen met klauteren. Zodra je aankomt, ben je op niveau 1. Het leukst is om de trap aan de rechterkant naar beneden te nemen totdat je op niveau 3 aankomt. Hier drop je je spullen en kan je beginnen met klimmen!

De stenen bieden veel grip, maar pas op! Sommige stukken kunnen glad zijn. Met name de donker bruine en groene stukken steen zijn vaak glad. Onderweg zal je een bordje tegengekomen met ‘slippery route’. Deze route is ook alleen voor de waaghalzen.

Tijdens het klimmen kan je je soms vasthouden aan touwen. Je zal zien dat ook deze touwen een mineraal laagje hebben omdat deze in het water hangen. Toch bieden ze ook goede grip.

Na het klauteren kun je fantastische foto’s maken bij het viewpoint bovenaan de waterval.

Sticky waterval Chiang Mai ThailandBua Thong Sticky waterval Chiang MaiViewpoint Chiang Mai

Heb je genoeg van het klimmen op de waterval? Dan is het daarna leuk om nog even de blue lagoon te bezoeken. Je vindt deze als je het wandelpad bovenaan de waterval (niveau 1) afloopt. Na een paar honderd meter vind je een kraakhelder blauw poeltje. Vanaf de blue lagoon kun je nog een stukje wandelen door de jungle.

Blue lagoon

De sticky waterval is zowel voor kinderen als volwassenen een leuke activiteit. Zeker doordeweeks is het lekker rustig, dus een prima moment om te bezoeken.

Er bevinden zich in het begin kraampjes en een restaurantje waar je wat te eten en drinken kunt kopen.

Wat neem je mee?

  • kleding die nat mag worden
  • eventueel waterschoenen, maar op blote voeten is het ook prima te doen
  • een handdoek
  • een setje droge kleding
  • een super handige waterdichte tas. Zo kan je je waardevolle spullen gewoon meenemen tijdens het klimmen! Meer handige reisspullen lees je hier!

De Sticky Waterval bereiken

Er zijn verschillende manieren om de Bua Thong waterval te bereiken.

scooterZo kun je bijvoorbeeld een scooter huren. Vanaf het oude centrum van Chiang Mai zal deze rit waarschijnlijk een ruime 2 uur duren.

taxiOok kan je ervoor kiezen om een taxi (bij voorkeur met de app Grab) of songthaew (rode taxi) te huren voor een dag. De rit naar de waterval duurt ongeveer een uur. Wij betaalden 2000 baht voor een hele dag. Omdat wij met z’n vieren waren, betaalden we dus maar 500 baht per persoon. Omgerekend zo’n €13 voor een hele dag! Als je met veel mensen bent is dit een erg goede optie.

Alle posts over thailand