Skip to main content

Elk jaar op 9 augustus wordt er in Singapore National Day gevierd. Deze dag is erg belangrijk voor de Singaporezen. Ze vieren namelijk de onafhankelijk van Maleisie sinds 1965. Er wordt dan ook heel wat gefeest! Dit jaar was ik vier dagen in Singapore en maakte ik deze belangrijke dag mee.

Meer lezen over alle toffe bezienswaardigheden in Singapore?

National Day Parade

Elk jaar is er op National Day een parade. Iedereen die hiervoor een ticket heeft, kan o.a. de imposante dans- en zangshows zien. Het parlement is vaak ook bij de Parade aanwezig. De parade wordt elk jaar gehouden in The Float @ Marina Bay, in het Nationale Stadion of de Padang. Dit jaar werd het in de Padang gehouden.

Bij het hostel werd ons verteld dat er rond de Padang in de middag ook genoeg te zien is. Dus vertrokken we met de MRT naar de City Hall. Aan de extreme drukte te zien zaten we goed! We zochten ergens een plekje langs de weg en wachtten eigenlijk zonder een flauw idee van wat we konden verwachten.

Niet lang nadat we stil stonden, vloog er een drietal helikopters over met een Singaporeze vlag. Iedereen klapte en juichte. Een poos later hoorden we mensen in de flats achter ons juichen en gillen. Wij zagen nog niks. Maar niet lang daarna vlogen er drie straaljagers razendsnel en met een gigantisch kabaal over ons heen uit elkaar. Wow!

Militaire Parade

Dit jaar was er ook een militare parade met als eindbestemming de Padang. Tientallen tanks en legerauto’s met zwaar geschut en soldaten reden langs. Ik vond het erg indrukwekkend om te zien. Op deze dag lieten ze even aan de buitenwereld zien wat ze allemaal in petto hebben. Gevechtsvliegtuigen, flinke tanks, luchtafweergeschut, drones en andere legerauto’s werden gepresenteerd.

Militaire parade SingaporeNational day singapore

Toen alle legerauto’s stil stonden, vloog er een passagiersvliegtuig over vergeld met twee straaljagers. Niet heel lang daarna vlogen er meerdere straaljagers over de stad die de nodige trucs deden. Erg tof om te zien!

Vuurwerk

Zo’n grote dag als National Day moet natuurlijk wel goed afgesloten worden. Online had ik gelezen dat er vuurwerk zou worden afgestoken vanaf het water bij Marina Bay en de Padang. Dus reisden we met duizenden anderen naar Marina Bay om daar het vuurwerk te bewonderen. En dat was ook erg mooi en indrukwekkend om te zien. Wat een dag!

Singapore vuurwerk

Info over National Day Singapore

  • National Day wordt elk jaar op 9 augustus gevierd in Singapore. De meeste Singaporezen zijn op deze dag vrij en het is daarom erg druk in de stad. Ook zijn zij vaak de dag ervoor of de dag erna vrij.
  • Kun je er niet bij zijn, maar wil je het wel graag zien? Op Youtube wordt een livestream uitgezonden. Deze kun je op een later tijdstip vaak ook terugkijken.
  • ’s Avonds zijn er vaak ook nog feesten op verschillende locaties in de stad.