Skip to main content

Tijdens mijn reisroute door Myanmar, verwachtte ik niet te stuitten op een verlaten pretpark in Yangon, maar ik ben blij dat ik er wel ben geweest! Het was voor mij namelijk één van de meest originele en leukste bezienswaardigheden in Yangon en eigenlijk in heel Myanmar. Ik ben dol op het bezoeken van verlaten locaties, zoals het verlaten Belvedere hotel in Kroatië. Want zeg nou eerlijk, dingen die eigenlijk niet helemaal mogen zijn gewoon spannend en leuk. Daarnaast levert het fantastische foto’s op!

pretpark-Myanmar

Verlaten pretpark Yangon

Sinds wanneer dit pretpark verlaten is weet ik niet. Maar aan de staat ervan te zien functioneert het al meerdere jaren niet meer als pretpark. Alle attracties zijn zwaar verroest en het hele park is overwoekerd. De enige bezoekers die het heeft zijn straathonden. En die waren niet erg vriendelijk, dus pas op! Daarnaast voelen de muggen zich er ook wel thuis waardoor het opsmeren van DEET een hele grote aanrader is.

Toen ik op zoek was naar de ingang, kwamen er een aantal spelende kinderen op me af die mij maar wat graag de ingang wilden laten zien. Wat een mazzel! Het groepje besloot mij een rondleiding te geven en wenkte me elke keer weer mee naar een andere plek. Dat we elkaars taal niet spraken, maakte de ervaring zeker niet minder leuk.

Ze lieten me enthousiast zien hoe ze op alle attracties klommen en vroegen mij dit ook te doen. Aan de staat van de attracties te zien en het feit dat ik graag nog een aantal maanden zonder verwondingen verder wilde reizen, bleef ik maar veilig op de grond staan. Ik genoot er vooral van om te zien hoeveel plezier de kinderen hadden met het spelen.

Hoe kom je er?

De beste manier om je van A naar B te verplaatsen in Yangon is met de taxi. En gelukkig rijden er Grab-taxi’s rond in de stad. Wanneer je een taxi besteld, kun je als eindpunt het Abandoned amusement park aangeven of ergens daar in de buurt. Vanaf Downtown Yangon is het niet veel langer rijden dan 15 minuten.

Het verlaten pretpark in Yangon bevindt zich naast Yangon Zoo. Er is geen officiële ingang omdat het park eigenlijk is afgesloten voor publiek. Maar er zijn wel een paar plekken waar je naar binnen kunt, waarvan ik er maar eentje ken.

Zo liep ik via het parkeerterrein aan de zuidkant richting het park. Ik zag een aantal gammele hekken en probeerde een manier te vinden om binnen te komen. Gelukkig hielpen de kinderen mij met het opzijschuiven van een hek waardoor ik me er (vrij ongemakkelijk) tussen kon wringen.

Op de foto hieronder zie je de hekken met aan de achterzijde de parkeerplaats. De foto is dus genomen met perspectief vanuit het pretpark.

ingang-verlaten-pretpark