Skip to main content

Een bestemming die vooraf eigenlijk niet op mijn lijstje stond, maar wel regelmatig werd aangeraden door andere reizigers in Colombia is Costeño beach. Hier vind je nog een hele lap strand zonder honderden toeristen of verkopers en zonder af en aan varende boten op het strand. Costeño beach bevindt zich aan de tropische Caribische kust tussen het Tayrona National Park en het backpackersdorpje Palomino.

Het is geen onderdeel van een dorpje, maar één onverharde weg met een handjevol hostels aan een prachtig stuk strand. Je vind er geen winkels, supermarktjes of ATM’s, maar dat geeft Costeño beach juist zijn charme.

Hoe kom je op Costeño beach

Het is een plek om echt even te ontsnappen aan de mensenmassa’s, steden en bruisende steden, zónder vele uren te moeten reizen. Costeño beach bevindt zich namelijk slechts een uur rijden van zowel Santa Marta als Palomino en maar een kwartiertje van het Tayrona National Park. Dat maakt het dus een perfecte bestemming voor of na je bezoek aan het nationaal park.

Vanaf Santa Marta: Neem de bus vanaf Terminal de Transportes de Santa Marta in de richting van Palomino. Geef bij de buschauffeur aan dat je eruit moet bij Costeño beach. De buschauffeur dropt je na ongeveer 1 uur rijden hier. Vervolgens kun je ervoor kiezen om te lopen (zo’n 20 à 30 minuten), of om een motortaxi te nemen.

Vanaf Palomino: Pak de bus in de richting van Santa Marta en vraag de chauffeur je te droppen ter hoogte van Costeño beach. De busrit vanaf Palomino duurt ongeveer een half uur.

 

Colombia Costeno beach

Waar verblijven in Costeño beach

In Costeño beach kan je eigenlijk niet misgrijpen wat betreft accommodaties. Ze bevinden zich allemaal vrijwel op het strand en er hangt overal een heerlijke laid back sfeer. Hier de populairste opties/mijn favoriete overnachtingen in Costeño beach:

Costeño Beach Hostel

Eén van de populairste hostels is het Costeño Beach Hostel, vrijwel praktisch aan het begin van de weg. Vanaf het moment dat je binnenloopt, voel je de ontspannen sfeer in het mooi ingerichte hostel. Het heeft een heerlijk zwembad en super gezellige openbare ruimtes met een bar en een prima restaurant.

Omdat er geen winkels of restaurants in de buurt zijn, zal je alle maaltijden in het hostel eten. Er is een specifiek menu voor vaste tijden van de dag. Ik kan je zeker aanraden iets te bestellen van de grill tussen 15:00 en 22:00!

Ondanks de populariteit onder backpackers zal je zien dat er verschillende mensen in het hostel verblijven. Van internationale reizigers, tot Colombiaanse toeristen, groepen en soloreizigers van alle leeftijden boven de 18 jaar (kinderen zijn niet toegestaan). Feestjes zijn in het weekend absoluut gezellig!

Er zijn zowel slaapzalen als privékamers beschikbaar in knusse bungalows en hutjes.

Costeno-beach-hostel
Cocktails Costeno beach

Bohemia Beach

Aan het einde van de weg is het Bohemia Beach. Dit is ook een leuke plek om anderen te ontmoeten en slechts maximaal 10 minuutjes lopen van andere hostels met leuke feestjes. Ze beschikken over zowel privekamers/hutjes als dorms.

El Rio Hostel

Een stukje verderop aan de Buritaca rivier, bevindt zich ook een populaire bestemming: El Rio Hostel. Met eigen strand aan de rivier en genoeg outdoor activiteiten zoals tuben, is dit ook een ideale bestemming voor iedereen die wil ontsnappen aan de drukte. Het strand zit op 30 minuten wandelafstand, maar ook in het hostel is genoeg te doen waaronder paddleboarding, volleybal en pool.

Ze bieden zowel slaapzalen als comfortabele privékamers aan.

Om ervoor te zorgen dat je deze leuke hostels niet misloopt, is het aan te raden om op tijd te boeken. De meeste hostels zijn namelijk regelmatig ver van te voren al volgeboekt.

Alle artikelen over Colombia ⇒