Skip to main content

Als echte reisfanaat mag een wereldkaart natuurlijk niet onbreken in huis. Een aantal jaar terug kreeg ik een te gekke wereldkaart poster voor mijn verjaardag die lang boven het bed heeft gehangen en een tijdje in de eetkamer. Nu beschik ik over een hele toffe schoolplaat wereldkaart, die ik zeker een stuk mooier vind! Hieronder lees je mijn review van wereldkaarten.nl.

Schoolplaat wereldkaart

Jaren terug zocht ik naar een mooie schoolplaat voor in huis. Die ouderwetse oprolbare schoolplaten met houten latten waar lesinformatie op staat vind ik geweldig. Maar ik kwam erachter dat deze verdomd lastig te vinden zijn! Ik zocht op markten en kringloopwinkels, maar ik heb er nooit eentje kunnen vinden die aan mijn eisen voldeed. In de ijhallen in Amsterdam vond ik een paar jaar terug wel verschillende schoolplaten met anatomische afbeeldingen en tekst, maar die vond ik gewoon net niet mooi genoeg. Ik kan mezelf redelijk kieskeurig noemen wat dat betreft maar het voorkomt ook een miskoop zal ik maar zeggen.

Daarom werd ik behoorlijk enthousiast toen ik de ruime keuze aan schoolplaten zag op wereldkaarten.nl. Er waren meer dan 90 verschillende ontwerpen, dus hier moest zeker iets voor mij tussenzitten. De website is erg overzichtelijk zowel op mobiel als op desktop. Het enige wat ik minder makkelijk vond tijdens het uitkiezen van een wereldkaart, is dat de afbeelding niet in te zoomen is. Dit zorgde ervoor dat de details minder zichtbaar waren en ik had het wel praktisch gevonden om deze te kunnen zien.

Naast wereldkaarten op schoolposters, biedt de website onder andere ook wereldkaarten hout, canvas, plexiglas en zelfs behang aan.

Als ik iets groots, zoals een wereldkaart wil kopen, dan weeg ik het praktische stuk uiteraard mee. Een wereldkaart op bijvoorbeeld canvas is in mijn ogen een stuk onpraktischer dan een oprolbare kaart. Denk aan het opbergen en verhuizen ervan. Aan een wereldkaart op professioneel posterpapier zat ik ook nog te denken, want dat is natuurlijk ook praktisch, maar een wereldkaart op schoolplaat vond ik toch echt het allermooist! Voor een wereldkaart schoolplaat heb je de keuze uit een formaat van 60×40 (€59,95), van 90×60 (€95,95) of van 150×90 (€179,95). Ik koos voor de oceanen schoolplaat van het grootste formaat. Deze kaart is echter wel aan de prijs, dus verwacht ik zeker iets moois!

Het bestelproces is overzichtelijk. De website biedt verschillende betalinsmogelijkheden aan waaronder iDEAL, creditcard en PayPal. Na de bestelling ontving ik direct mijn ordernummer en een mail ter bevestiging.

Uitpakken maar!

Twee werkdagen nadat ik de wereldkaart had besteld, kwam mijn pakket al binnen. Alles zat in een langwerpige kartonnen doos. Zowel de houten latten als de kaart zelf waren afzonderlijk goed verpakt in bubbeltjesplastic.

Het ophangmechanisme is erg handig. In de houten latjes zitten namelijk magneten waardoor de wereldkaart er eenvoudig en stevig tussen te klikken is. Dankzij dit mechanisme is de kaart ook weer eenvoudig te verwijderen zonder dat deze beschadigd raakt. Met het praktische stuk, waar ik waarde aan hecht, zit het zeker helemaal goed!

De wereldkaart zelf is gemaakt van stevig en soepel canvas en voldoet zeker aan mijn verwachtingen. De kleuren komen overeen met de foto op de website en ook van dichtbij zien de details er goed uit.

Ik moet er nog een mooi plekje voor vinden, maar ik weet zeker dat hij hartstikke mooi aan de muur zal hangen binnenkort.

Wereldkaart

Wereldkaart

* Deze wereldkaart heb ik ontvangen van wereldkaarten.nl. De review is desalniettemin gebasseerd op mijn eigen onafhankelijke mening.