Skip to main content

Iedereen doet het natuurlijk anders, maar het is oh zo belangrijk in mijn ogen: je goed voorbereiden op een reis. Natuurlijk ligt het er ook aan wat voor reis je maakt. Wordt het een stedentrip, een vakantie of een verre reis? Lees hier mijn persoonlijke 5 tips.

Voorbereiden op een reis: 5 tips!

Natuurlijk verschilt het ontzettend wat voor reis je maakt. Ga je bijvoorbeeld backpacken in Azië, dan bereid je natuurlijk niet alles tot in de puntjes voor. Maar maak je een stedentrip, dan heb je al snel de neiging wat meer voor te bereiden. Een beetje voorbereiden voor een vakantie kan geen kwaad.

Een super handige website voor het zoeken en vergelijk van vliegtickets, is Skyscanner.

Je hebt een geweldige reis geboekt en bent dol enthousiast. Het liefst spendeer ik uren achter de computer aan het opzoeken van handige informatie en gave bezienswaardigheden over dat specifieke land. Anderen hebben dat misschien wel helemaal niet en laten zich het liefst verassen. Ik, als control freak, heb daar wat meer moeite mee.. De voorpret is natuurlijk de leukste pret! Lees hier mijn persoonlijke tips voor het voorbereiden op een reis.

Tip 1: Lees je in, in het land

Voordat ik überhaupt vliegtickets koop etc. begin ik eerst met het zoeken naar handige informatie over het land. Wat is het klimaat, wanneer is de beste periode om te reizen, is het land eigenlijk wel veilig(!). Ook informatie als: welke valuta hebben ze, is er een visum vereist of zijn bepaalde inentingen noodzakelijk, zijn altijd handig om te weten. Kijk daarom van te voren op de website van GGD Reisvaccinaties.

Wat ik ook altijd handig vind om te weten, is of het kraanwater drinkbaar is. Dat is zeker handig om op te zoeken voor sommige Europese landen. Voor je het weet lig je met buikgriep in bed na je cocktail met gigantisch veel ijsblokjes gemaakt van kraanwater.

Tip 2: Lees je in, in de inwoners en hun cultuur

Wat ook geen onbelangrijke info is, zijn de normen en waarden van het land. Veel zal je misschien pas op locatie ontdekken, maar vaak kan je van te voren ook wel wat te weten komen. Spreken de inwoners over het algemeen goed Engels, is er armoede in het land, hoe kijken de inwoners over het algemeen naar toeristen en is het bijvoorbeeld veilig om te liften?

Ook wordt in sommige landen bepaalde kleding niet altijd gewaardeerd. Dit soort dingen vind ik fijn om van te voren te weten, en kan soms vervelende situaties op reis besparen.

voorbereiden op een reis

Tip 3: Zoek de leukste bezienswaardigheden op

Na het kopen van de vliegtickets en het boeken van de accommodatie is het tijd om de gave tripjes en de bezienswaardigheden op te zoeken. Hierbij lees ik graag anderen hun mening. Alle bezienswaardigheden die mij leuk lijken schrijf ik op!

Zo kan ik optimaal genieten op vakantie zonder dat ik nog allemaal dingen moet gaan opzoeken. Ook geniet ik er helemaal van als ik bezig ben met het maken van mijn overzichtje ;).

Tip 4: Zoek goede restaurants in de buurt

Als ik een stedentrip maak voor enkele dagen dan zoek ik ook vaak van te voren goede restaurants via Tripadvisor op. Uiteindelijk kan ik dan de bezienswaardigheden met de restaurants combineren tijdens de reis. Op deze manier mis ik in mijn ogen zo min mogelijk gave bezienswaardigheden en leuke restaurants en hoef ik op locatie niks meer op te zoeken of te regelen.

Tip 5: Maak een lijstje met reisspullen

Mijn koffers pak ik meestal 1 of 2 dagen van te voren, maar vaak leg ik wel al wat spullen klaar. Als ik dit al eerder ga doen, kijk ik elke dag wel een keer of ik de meest belangrijke dingen wel heb ingepakt, en dat is natuurlijk een beetje teveel van het goede.

Op mijn computer staat standaard een reislijst met belangrijke spullen die ik niet mag vergeten of die gewoonweg erg handig zijn. Zoals; een nagelknippertje, blarenpleisters, belangrijke pasjes, wasknijpers en touw. Zo mis ik meestal niks op vakantie! En natuurlijk kun je ontzettend veel dingen gewoon kopen in het vakantieland.

Een heel handig overzicht voor handige reisspullen voor backpackers vind je hier!

Vergeet ook geen kopie mee te nemen van de belangrijke pasjes! Soms moet je voor de reisverzekering ook een foto maken van de inhoud van je backpack/koffer.