Skip to main content

Misschien is het je al opgevallen, maar sinds deze week heeft Mijn Reiservaring een nieuw logo! Ik wilde al een tijdje een professioneler logo laten ontwerpen voor mijn website, maar kwam hier eigenlijk niet aan toe. Tot nu, want ik heb het bedrijf LogoLove ingeschakeld om mij te helpen met het professionaliseren van mijn logo!

Mijn eerste logo bestond uit het silhouet van een Merel met een blauw/groen vliegtuigje die “rond de wereld gaat”. Ik heb deze met heel veel moeite zelf gemaakt met Photoshop. Nu vind ik mezelf niet echt slecht met Photoshop, maar mijn artistieke skills laten wel een beetje te wensen over. Ik heb gewoon niet het beste oog voor en de vaardigheid om zoiets te ontwerpen.

Desalniettemin was ik erg tevreden over mijn eerste logo. Maar als je er goed naar kijkt, zie je dat het niet door een professional is gemaakt. En dat is wat ik graag wilde verbeteren: een professionelere uitstraling.

Want Mijn Reiservaring groeit het laatste jaar aanzienlijk waar ik erg blij en dankbaar voor ben. Ik schrijf nog steeds met veel plezier. Bij deze groei hoort naar mijn mening ook een mooi logo!

Elementen van het logo

Na contact te hebben gehad met het logo bedrijf stuurde ik een briefing naar hen op met mijn voorkeuren. In dit documentje beschreef ik de kenmerken van mijn website en welke elementen mij erg zouden aanspreken. Ik stuurde enkele voorbeeldlogo’s mee en kleuren en lettertypes ik tof vond.

Na een brainstormsessie besloot ik dat ik graag het vliegtuigje en de Merel terug wilde laten komen die ook in mijn vorige logo centraal stonden. De Merel maakt het natuurlijk hartstikke persoonlijk, die móet er weer in. Ook aquarel kleuren spraken mij aan, omdat dit een fijne en vrolijke uitstraling geeft. Een wereldbol of wereldkaartje en andere reisgerelateerde elementen zou ik ook tof vinden. Maar deze allemaal gebruiken, is natuurlijk te veel van het goede. De keuze liet ik aan hen over.

Slechts 1,5 week na het versturen van mijn briefing, ontving ik de eerste designs via de mail. Er waren twee logo’s voor mij ontworpen waarin mijn voorkeuren waren verwerkt. Ik kon deze keuze niet alleen maken en legde de voorstellen voor aan vrienden en familie. De overgrote meerderheid koos, net als ik, voor het ronde logo waarin de Merel en het vliegtuigje waren verwerkt.

Toch zag ik graag enkele aspecten anders, waaronder het lettertype, en mailde deze aan het bedrijf door. Ook wilde ik er graag een wereldkaartje/wereldbol bij hebben, maar liet aan hen over of dit een goed idee zou zijn.

Slechts een paar dagen later ontving ik alweer het logo mét aangepaste aspecten. Ze lieten mij ook eerlijk weten dat een extra wereldbol/wereldkaartje te veel van het goede zou zijn en raadden mij aan dit weg te laten.

Het nieuwe logo lijkt op mijn vorige logo, maar dan met een super toffe professionele uitstraling. Precies wat ik wilde!

LogoLove nailed it.

Mijn Reiservaring Logo