Skip to main content

Menorca is een Spaans eiland dat in de Middellandse zee ligt naast Mallorca en Ibiza. Menorca is een stuk rustiger en minder toeristisch dan de buureilanden wat het een perfecte vakantiebestemming maakt.

Een vakantie in Menorca zal voornamelijk bestaan uit heerlijk relaxen op de vele stranden en wandelen in de natuur en door de kleine straatjes in de steden. Het huren van een auto zorgt voor meer mogelijkheden en flexibiliteit. Het eiland is toch relatief best groot en afstanden zijn het makkelijkst te overbruggen met een auto.

Gek genoeg komen er relatief weinig toeristen naar Menorca. De toeristen bezoeken vooral de andere Spaanse eilanden zoals Mallorca en Ibiza. Het eiland is het op een na grootste eiland van de Balearen. Het is groter dan Ibiza maar kleiner dan Mallorca.

Het eiland heeft een heuvel/rotsachtig landschap. Er bevinden zich veel kliffen maar ook behoorlijk wat strandjes met prachtig turquoise zeewater. Het is een echte aanrader om je snorkelspullen mee te nemen want het water is erg helder. Je kunt hier werkelijk prachtig snorkelen. Ik heb ontzettend veel mooie vissen gezien. Probeer vooral bij rotsstrandjes te gaan snorkelen. Hier wordt het water niet troebel van het zand.

Het klimaat in Menorca

Het eiland kent warme zomers en zachte winters. Rond april stijgt de temperatuur naar zo’n 20 graden tot en met september. Ondanks de vele zonuren en weinig neerslag is het eiland erg groen. Er bevinden zich vele planten en bomen soorten. In 1993 is Menorca zelfs door UNESCO uitgeroepen tot biosfeer reservaat.

MenorcaDSCN0225

Ciutadella de Menorca en de hoofdstad Mahón zijn de beste steden om te winkelen. In de oude binnenstad vind je mooie historische gebouwen. Veel winkels zijn echter tussen de middag gesloten in verband met de siësta, het middagslaapje waar veel Spanjaarden gebruik van maken.