Skip to main content

Tijdens mijn terugvlucht van Panama naar Nederland had ik een lange overstap van 9 uur in Madrid. Tja, wat ga je doen in die tijd? In ieder geval niet wachten op het vliegveld want je kunt je prima vermaken in Madrid in een dag!

Top 5 bezienswaardigheden in Madrid in 1 dag

Madrid is een behoorlijk grote stad. De stad beschikt over veel bezienswaardigheden en musea. Natuurlijk heb ik lang niet alles kunnen zien tijdens mijn bezoek aan Madrid in een dag. Omdat ik een behoorlijke lange vlucht achter de rug had en amper een oog dicht had gedaan, had ik geen super drukke planning. Ik wilde graag even de stad zien, lekker tapas eten en een beetje uitrusten.

1. Parque de el Retiro

Vanaf het vliegveld nam ik Metro 8 en stapte uit bij Colombia. Hier stapte ik over op Metro 9 richting Arganda del Rey en stapte uit bij de halte Príncipe de Vergara. Op 5 minuten loopafstand vind je Parque de el Retiro. Dit is een behoorlijk groot stadspark. Hier heb ik bij de grote vijver op een bankje gezeten en genoten van het zonnetje. Op de grote vijver kun je een bootje huren.

2. Palacio de Cibeles

Vlakbij bevindt zich Palacio de Cibeles. Hier betaal je €2 voor de uitkijktoren. Let wel; tussen de middag kun je de uitkijktoren niet betreden. De openingstijden zijn dinsdag – zondag 10:30 – 13:30 / 16:00 – 19:00. Natuurlijk kwam ik er precies toen de uitkijk gesloten was.. Het paleis is van binnen ook wel leuk om te bezichtigen.

paleis madrid in een dag

3. Puerta del Sol

Na het paleis ging ik door naar Puerta del Sol; het grote, centrale plein in het centrum van Madrid. Vanaf het paleis is dit ongeveer 15 minuten lopen, maar je kunt er ook voor kiezen om metro 2 te nemen vanaf Banco de España. Op dit plein bevindt zich het bekende beeld Oso y Madroño.

4. San Miguel foodmarket

Op 5 minuten loopafstand van Puerta del Sol is de San Miguel foodmarket. Deze grote overdekte markt beschikt over ontzettend veel kraampjes die vlees, vis, kaas, maar ook broodjes en zoetigheid verkopen. Het is onwijs druk en je moet je er soms behoorlijk doorheen proppen. Het is best prima om hier even rond te lopen en de kraampjes te bekijken, maar heel lang hoefde ik er niet te vertoeven.

San Miguel Foodmarket madrid in een dag

5. Tapas in Madrid!

Als je in Madrid bent, moet je natuurlijk wel tapas gaan eten! Hele lekkere tapas at ik bij Rosi La Loca. Dit gezellig ingerichte restaurant biedt voldoende keus om verschillende tapas uit te proberen. De prijzen vallen hier ook erg mee.

Vervoer in Madrid

Het vliegveld in Madrid is behoorlijk groot. Je kunt aankomen in terminal T1, T2, T3 of T4. Terminal T4 ligt iets verder van de anderen, maar dit is geen enkel probleem. Er rijdt namelijk een shuttle-treintje die de terminals met elkaar verbindt.

Gelukkig is het erg makkelijk om naar het centrum van Madrid te komen door middel van de metro. De metro van en naar het vliegveld is lijn 8. Indien je overstapt op een andere metro hoef je niet opnieuw je kaartje te scannen.

Metro lijn 8 madrid

Het handigste vond ik om een 10-rittenkaart te kopen. Deze kun je ook delen en het is uiteindelijk voordeliger dan te betalen per rit. Dit is zeker voldoende wanneer je Madrid in een dag bezoekt.

Kijk voor meer informatie over de prijzen op de officiële pagina van de metro Madrid.

Bekijk ook de metrokaart van Madrid.