Skip to main content

Algarve is een vakantiegebied in het zuiden van Portugal. Het gebied loopt vanaf de grens met Spanje tot aan de westkust. Het is een aanrader om een auto te huren als je de mogelijkheid hebt. Het gebied is erg groot en de afstanden tussen verschillende steden/bezienswaardigheden is behoorlijk.Algarve heb ik in 2010 bezocht. Alweer eventjes geleden dus. Toch is het een bestemming die mij bij blijft dankzij de mooie natuur, het lekkere eten en het mooie weer.

DSCF6334.JPG

Vanaf onze accommodatie bevonden zich de meeste prachtige stranden tussen de rotsen op loopafstand. Door middel van een trap, uitgehakt in de klif, kwam je aan bij het zandstrand. Het water is heel mooi helder, dus snorkelspullen zijn niet overbodig!

Bezienswaardigheden in Algarve

Algarve...jpg

Carvoeiro

Voorheen werd dit Praja de Carvoeiro genoemd en het heeft een oppervlakte van zo’n 14 km². Het is een leuk stadje direct aan het strand. De mooie zandstranden zijn omgeven door hoge kliffen. Door de jaren heen is de stad steeds meer toeristisch geworden. Het is zeker de moeite waard om door het centrum te slenteren. Er bevinden zich leuke winkeltjes die souvenirs, maar ook kleden, sieraden, beeldjes etc. verkopen.

DSCF6786.JPG

Albufeira

Albufeira is van oorsprong een vissersdorp dat is uitgegroeid tot een drukke toeristische badplaats. De stad heeft een oppervlakte van zo’n 140 km². Ook voor veel jongeren is Albufeira een aantrekkelijke stad door de vele uitgaansgelegenheden.

Zoo Marine (Guia)

Deze dierentuin ligt in Guia en is een stukje landinwaarts rijden. Er bevinden zich verschillende dieren zoals, dolfijnen, zeehonden, krokodillen en papegaaien. Ook is er een zwembad in het park. Met sommige dieren wordt een show georganiseerd.

Kijk voor meer informatie op de website van Zoo Marine.

DSCF6521.JPG

Stuwmeer Barragem

Als je van rust en van natuur houdt, is een autorit rond het stuwmeer een aanrader. Het is er ontzettend rustig en je hebt prachtig uitzicht over het stuwmeer. Je komt bijna geen enkele andere auto tegen. Op zo’n hete dag kan het ook wel lekker verkoelend zijn door het koele briesje. Je kunt natuurlijk niet in het meer zwemmen!

DSCF6707.JPG