Skip to main content

De zomer en de vakanties komen er langzaam maar zeker weer aan. Ben je op zoek naar een leuke vakantie, rondreis of backpackroute door Kroatië? Ik vertel je hier mijn reisroute door Kroatië in 2 weken!

Reisroute door Kroatië

Kroatië, het land van de mooie kustlijnen, de vele toeristen en het prachtige landschap. Het land waar de muggen zowel ’s avonds als overdag actief zijn en waar aan de trappen geen eind lijkt te komen. En vergeet niet het heerlijke warme weer! Kroatë is een heel populair vakantieland en heeft onwijs veel te bieden. Voor de kust liggen maar liefst meer dan 1000 eilandjes die ook erg geliefd zijn onder toeristen. Kroatië is een erg leuke bestemming voor zowel jong als oud.

Ga je naar Kroatië? Overweeg dan zeker om meerdere plekken te bezoeken! Tijdens mijn reisroute door Kroatië bezocht ik drie plekken in twee weken tijd: Krka National Park, de havenstad Split en het oude Dubrovnik. Alle plekken waren erg mooi en ik heb er ontzettend veel gezien. Een combinatie van deze drie plekken maakt deze reisroute door Kroatië fantastisch voor 2 weken.

Map Reisroute door Kroatië

Krka National park

Het Krka National Park is samen met het Plitvice National park één van de mooiste en meest bekende nationale parken in Kroatië. Het is er onwijs mooi groen en de watervallen zijn gewoon fantastisch! In tegenstelling tot het Plitvice National Park, is het in Krka wél toegestaan om te zwemmen! Je kunt in Krka dus genieten van een heerlijke verkoelende plons in het water met geweldig uitzicht op de waterval. Wie wil dat nou niet?

Het Krka National Park is uitstekend te bezoeken vanuit de stad Split.

Kroatië Krka National Park Waterval

Split

Split is waarschijnlijk niet de eerste bestemming als je denkt aan Kroatië. Toch ben ik erg blij dat ik deze stad heb toegevoegd aan de reisroute door Kroatië. In Split verbleef ik vijf dagen.

Split is één van de belangrijkste steden in Kroatië en heeft de grootste haven van heel Kroatië. Er vertrekken vanuit hier dagelijks meerdere boten naar de vele omliggende eilandjes en ook andere verre bestemmingen.

De boulevard komt ’s avonds tot leven en er zijn veel leuke winkeltjes en markten. Ook bevinden er zich meerdere kiezelstrandjes in Split en liggen er veel eilandjes voor de kust die uitstekend te bezoeken te zijn vanuit deze havenstad. Lees hier alles over de bezienswaardigheden in Split.

Marjan Heuvel Split

Dubrovnik

Dit was mijn laatste bestemming tijdens de reisroute door Kroatië. Dubrovnik wordt als één van de mooiste steden van de Adriatische kust wordt bestempelt. De schoonheid van de stad is zeker niet onopgemerkt gebleven en wordt daarom jaarlijks door vele toeristen bezocht. Dubrovnik bezocht ik voor acht dagen.

De stad staat niet alleen bekend om zijn oude centrum, maar ook om de bekende serie Game of Thrones. In en rond Dubrovnik is Game of Thrones grotendeels gefilmd en die plekken kan jij bezoeken!

Dubrovnik is ook leuk ook al hou je niet van hordes toeristen. Bezoek de drukbezochte bezienswaardigheden het liefst buiten de ‘spits-uren’. Naast de bekende bezienswaardigheden zijn er ook een aantal minder druk bezochte bezienswaardigheden. Denk aan een verlaten hotel waar ik tijdens mijn bezoek de enige was! Het was zeker weten één van de hoogtepunten van mijn reisroute door Kroatië!

Vanwege de leuke, afwisselende bezienswaardigheden en de mooie omgeving is Dubrovnik een super toffe stad om te bezoeken. Lees hier alles over de toffe bezienswaardigheden in Dubrovnik.

Fort Dubrovnik

Vliegtickets

Een enkeltje Split of Dubrovnik kost je ongeveer €80 – €140 in het hoogseizoen (juli en augustus). Buiten het hoogseizoen zijn de prijzen opmerkelijk genoeg niet veel goedkoper.

Het handigste is om een enkeltje te boeken naar één van deze steden en vanaf de andere stad weer een vliegticket terug te boeken. De prijs hoeft niet eens zo erg te verschillen van een retourticket als je goed zoekt.

Kijk op Skyscanner om prijzen van vliegtickets te vergelijken.

Vervoer reisroute door Kroatië

De reis tussen Split en Dubrovnik is gemakkelijk af te leggen met een bus. De rit duurt ongeveer 4 à 5 uur. Deze bussen zijn gemakkelijk op voorhand online te boeken. De bustickets tussen Split en Dubrovnik hoeven niet meer dan €20 per persoon te kosten.

Ook de busrit vanaf Split naar Krka National Park is gemakkelijk af te leggen met de bus. Deze busreis duurt zo’n 1,5 uur waarna je een kort stuk met de boot vaart naar de ingang van het park.