Skip to main content

Bezoek je Kroatië, sla het prachtige Krka National Park dan niet over! Tijdens onze vakantie in Split bezochten we dit prachtige National Park.

De bekendste nationale parken in Kroatië zijn misschien wel Plitvice en Krka. Plitvice lag helaas te ver van onze reisbestemming, dus dit park hebben we niet kunnen bezoeken. Ook al had ik dat nationale park ook dolgraag bezocht.

Het Krka National Park bevindt zich vlakbij de plaats Šibenik. Het beslaat een totale oppervlakte van maar liefst 109 km². Door het natuurgebied stroomt de Krka rivier met een lengte van ruim 72 km.

Het park beschikt over een aantal prachtige watervallen. Na binnenkomst in het National Park kom je als eerst terecht bij de Skradinski Buk. Dit is terecht de meest bezochte waterval. Hier kun je voor of na de wandeling een verfrissende duik nemen. Helaas ben je niet de enige met dit idee! Vooral in de middag kan het er erg druk zijn. De vele rotsen in het water zorgen ervoor dat het water ontzettend helder is. Maar ze maken het ook lastig om te zwemmen, waardoor waterschoenen een aanrader zijn.

Door middel van houten looppaden kun je vanaf het laagste naar het hoogste gedeelte van de waterval lopen. Deze wandeling is prima te doen en op veel plekken wordt je getrakteerd op een prachtig uitzicht.

Lees hier alles over mijn reisroute door Kroatië.

Krka national park

Prijzen van het Krka National Park

Prijzen voor het Krka National Park verschillen per seizoen. In de winter liggen de prijzen aanzienlijk lager dan in de zomerperiode. Zo betaal je in de winter 30 kn (ongeveer €4) voor een kaartje, maar in de zomer 200 kn (ongeveer €26). Kinderen jonger dan 7 jaar zijn gratis en kinderen tussen 7 en 18 jaar krijgen korting. Bekijk alle actuele prijzen voor Krka op de officiële website.

Krka National Park Map

Bezoek je de Skradinski Buk waterval? Check dan deze handige Krka National Park Map.

Hoe kom je in het Krka National Park?

Bus

Het National Park is goed te bereiken met de bus vanaf Split. Deze bus rijdt naar Skradin. Deze transfer kun je van te voren al boeken. Deze busreis duurt zo’n 1,5 uur. Vanuit Skradin neem je de boot naar het national park, wat een half uurtje varen is.

Dubrovnik

Na het prachtige Split, reisden we door naar de parel van de Adriatische zee, het mooie Dubrovnik. Deze stad moet je gezien hebben tijdens je bezoek aan Kroatië!