Skip to main content

Een last minute reisje is altijd leuk en spontaan. Dit jaar maakten we een korte stedentrip naar Pisa van 4 dagen. Ik vertel je welke bezienswaardigheden in Pisa je kunt bezoeken en waar je met de trein vanaf Pisa naar toe kunt gaan.

Pisa staat natuurlijk bekend om de scheve toren van Pisa. Die moet je uiteraard gezien hebben tijdens je bezoek! Ook is het erg leuk om door de gezellige straatjes buiten het centrum van Pisa te wandelen en te genieten van de omgeving.

Pisa is alleen niet erg groot. Eigenlijk heb je de hoogtepunten van de stad in één dag allemaal gezien. Probeer daarom geen week in Pisa te verblijven, want dan ga je je waarschijnlijk vervelen. Pisa vond ik wel een sfeervol stadje om enkele nachten te verblijven en om als uitvalsbasis te gebruiken voor leuke dagtrips. Ik raad je daarom aan om vanuit Pisa andere leuke steden in Toscane per trein te bezoeken.

Vanaf het vliegveld van Pisa (Aeroporto di Pisa Galileo Galilei) is het ongeveer 10 min met de PisaMover shuttletrein naar het treinstation van Pisa (Stazione di Pisa Centrale). Een retourtje kost €5,40 en is 30 dagen geldig.

6 Bezienswaardigheden in Pisa

De meeste bezienswaardigheden in Pisa bevinden zich op Piazza dei Miracoli (Het Veld van Wonderen). Dit zijn namelijk de Toren van Pisa, de Kathedraal, het Baptisterium (de doopkapel) en het Camposanto (ommuurde begraafplaats). Toegang tot dit grote plein is gratis.

1. De Toren van Pisa

De Toren van Pisa is toch echt wel mooi om van dichtbij te bekijken en ook behoorlijk groot. Het bevindt zich op het Piazza dei Miracoli. Op dit plein zijn altijd veel toeristen te vinden. Het is een komisch gezicht hoe veel toeristen met hun armen in de lucht staan voor een echte clichéfoto. Probeer maar eens een fotootje te maken met zoveel mensen op het plein! Entreekosten om de toren van Pisa te beklimmen zijn €18.

2. De Kathedraal van Pisa (De Dom)

Dit waanzinnig grote gebouw dateert uit de middeleeuwen. De dom ziet er van buiten erg mooi versierd uit. Het interieur was na een brand in de 15de eeuw grotendeels verwoest, maar is daarna opnieuw gedecoreerd. Entree voor de dom is gratis, maar hiervoor heb je een bonnetje nodig. Dit bonnetje zonder tijdslot krijg je wanneer je één van de andere monumenten bezoekt.

Bezienswaardigheden in Pisa

3. Het Camposanto

Het Composanto of het Heilige Veld, is een ommuurde begraafplaats waar zich veel fresco’s bevinden. Al sinds 1945 worden de fresco’s gerestaureerd. Entree voor het Camposanto is €5.

4. Het Baptisterium

Het baptisterium is de grootste doopkapel van heel Italië. Dit ronde gebouw staat tegenover het westelijke einde van de Dom. Ook het Baptisterium is waanzinnig mooi gedecoreerd van buiten. Entree voor het Baptisterium is €5.

Baptisterium Bezienswaardigheden in Florence

Het is mogelijk om een combiticket te kopen voor het Baptisterium, het Composanto en Sinopie Museum. Je betaalt dan €5 voor één monument, €7 voor twee en €8 voor drie monumenten. Kijk op de website voor meer informatie over het combiticket.

5. De stad Florence

Florence is de hoofdstad van Toscane. Het is een grote en drukbezochte stad met genoeg leuke bezienswaardigheden. Florence valt misschien niet onder de bezienswaardigheden in Pisa, maar het is wel een ontzettende leuke stad om één of meerdere dagen te bezoeken vanuit Pisa. De treinverbinding tussen Pisa en Florence is uitstekend. In ongeveer een uur sta je al in deze indrukwekkende stad.

Lees hier alles over de bezienswaardigheden in Florence.

Florence

6. De stad Lucca

Ook Lucca valt niet echt onder de bezienswaardigheden in Pisa, maar Lucca is echt één van mijn favoriete steden geworden! Het stadje is namelijk onwijs sfeervol en zeker in het voorjaar ook prachtig groen. Dit typisch Toscaanse stadje moet je bezocht hebben!

Lees hier alles over Lucca.

Guinigi Toren bezienswaardigheden in Lucca

Hosteltip in Pisa

Een perfecte plek om in Pisa te verblijven is vlakbij het treinstation. Binnen no time ben je namelijk in één van de andere prachtige Toscaanse steden.

Daarom is Hostel Pisa wat mij betreft een echte aanrader. Het hostel bevindt zich namelijk op 10 minuten loopafstand van het centraal station. Ze hebben een wasservice, een gezellige algemene ruimte en de keuken is 24 uur geopend. Dus zeker backpacker-friendly! Ik ben blij dat ik voor dit hostel heb gekozen.

Alle posts over Italie