Skip to main content

Athene is de ontzettend grote en veelzijdige hoofdstad van Griekenland. Tijdens mijn stedentrip in Athene heb ik onwijs veel toffe bezienswaardigheden bezichtigd. Er zijn zoveel verschillende leuke wijken in Athene waar je door heen zult lopen tijdens je bezoek aan deze stad. Hier bespreek ik naar mijn mening de drie leukste wijken in Athene.

Omdat de stad zó groot is, is het lastig om alles in een korte tijd te zien. Zeker als je de stad nog niet zo goed kent. Daarom zijn wandel- en fietstours in Athene onwijs leuke manieren om de stad te ontdekken en te leren kennen.

Omdat Athene zoveel verschillende wijken heeft, leek het mij leuk om hier mijn top drie leukste wijken te benoemen die ik tijdens mijn stedentrip ben tegengekomen. Komt ie!

Leukste wijken in Athene

1. Anafiotika wijk

Anafiotika is één van de kleinste, schattigste en leukste wijken in Athene. Deze wijk bevindt zich deels in de Plaka wijk aan de voet van de Akropolis. De wit geschilderde huisjes zorgen ervoor dat je je waant op één van de Griekse eilandjes. De super smalle straatjes leiden langs allemaal kleine huizen. In Anafiotika lopen veel katten rond waarvan sommige een aaitje komen halen. De meeste katten zien er gelukkig verzorgd uit.

De wijk dankt zijn naam aan de inwoners die vanuit het eiland Anafi hierheen werden gehaald. Er wordt gezegd dat dit de oudste wijk van het hedendaagse Athene is.

Leukste wijken Athene Anafiotika

2. Psyri wijk

Mijn hotel lag in de wijk Psyri. Deze wijk stond voorheen niet bekend als een van de goede wijken en zelfs als een achterwijk van Athene. Tegenwoordig is het daarentegen de moeite waard om te bezoeken. Er bevinden zich veel restaurantjes en terrasjes. In deze wijk kom je behoorlijk wat schoenen- en tassenwinkels tegen.

Aan de rand deze wijk bevindt zich de straat Evripidou. In deze straat zitten ontzettend veel kruiden- en notenwinkeltjes. Kruidenwinkel Bahar is misschien wel de drukstbezochte van allemaal. Hier vormt zich namelijk elke dag een lange rij tot buiten. Na een bezoek aan deze straat kom je zeker weten thuis met een origineel en lekker souvenir!

s’ Avonds is in deze straat niet veel meer te doen. Het beste kun je daarom verhuizen naar het gezellige centrum van de wijk waar de vele restaurantjes te vinden zijn.

Kruidenwinkel Psyri wijk

3. Plaka wijk

Deze oude volksbuurt aan de voet van de Akropolis is erg populair dankzij het gezellige en authentieke karakter. Het is erg leuk om door de Plaka wijk te lopen.  Langs de huizen groeien mooie planten en bloemen waardoor de wijk een extra leuk uiterlijk krijgt.

Plaka is daarentegen wel een behoorlijke toeristische wijk. Daarom zie je er de nodige souvenirwinkels en zijn de prijzen in sommige restaurants en bars hoog. Let er dus goed op waar je gaat zitten en kies bij voorkeur een plek waar de locals te vinden zijn.

In de plaka wijk bevindt zich ook een archeologische plek, namelijk de Romeinse Agora. Dit is een kleine archeologische plek waar je echter snel doorheen bent gelopen.

districts AthensBezienswaardigheden in Athene

Naast verschillende leuke wijken in Athene, heeft de stad ook diverse toffe uitzichtpunten die je gezien móet hebben omdat je er een geweldig uitzicht over de stad hebt! Lees hier alles over de mooiste uitzichtpunten in Athene.

Benieuwd wat er nog meer te doen is in Athene tijdens een stedentrip? Bekijk dan ook mijn uitgebreide artikel over alle toffe bezienswaardigheden in Athene.

Leukste stedentrips in Europa