Skip to main content

Parijs is een echte wereldstad. De stad is zeer geschikt voor een stedentrip; Het is makkelijk te bereiken met de Thalys of per vliegtuig en meeste bezienswaardigheden in Parijs zijn prima te bezoeken in minder dan een week.

Met de metro reis je binnen no-time de hele stad door. Bekijk de metrokaart. Het is aan te bevelen om zoveel mogelijk de metro te nemen, maar verken ook stukken te voet, om zo de beste indruk te krijgen van de mooie stad.

Dat Parijs toeristisch is, merk je helaas op erg veel plekken. In het hoogseizoen is de stad bomvol met toeristen. In de drukke gebieden gaan de prijzen van de restaurants behoorlijk omhoog en overal zie je straatverkopers met allemaal dezelfde neppe merktassen en souvenirs.

Het Franse volk, daar moet je van houden. Ze komen soms weleens wat nors over en zijn over het algemeen serieuze nationalisten. Ze hebben het over het algemeen niet zo op toeristen. De stad zit namelijk, net als Amsterdam, vol met toeristen en daar krijg je soms wel even genoeg van. Ze waarderen het erg als je probeert Frans te spreken. “Bonjour” en “Merci” zijn vaak al genoeg om een vriendelijke glimlach terug te krijgen. Laat zien dat je hun land en taal waardeert!

Als jongere (12-24 jaar) krijg je op erg veel plaatsen korting of ben je zelfs gratis op vertoon van je legitimatie. Ook zijn veel musea gratis op de eerste zondag van de maand. Ideaal! Maar houd rekening met extreme drukte.

Bezienswaardigheden in Parijs

Eiffeltoren

Natuurlijk een van de bekendste bezienswaardigheden in Parijs. Ja, je moet hem bezocht hebben tijdens je bezoek aan Parijs. Je hebt echt een fantastisch uitzicht op de stad en de Seine vanuit de ruim 300 meter hoge toren bestaande uit 3 verdiepingen. Je kan kiezen voor de lift (€9 tot de tweede verdieping & €15,50 tot de top) of de trap (€5 tot de tweede verdieping). Houd rekening met een lange wachtrij 😉 Onderaan de eiffeltoren verkopen veel mensen hun souvenirs en neptassen op straat. Veel verkopers werken zonder vergunning en dit is niet toegestaan. De verkopers vluchten snel weg indien zij politie zien door in een vloeiende beweging al hun spullen in één keer op te tillen.

Arc De Triomphe

De Arc De Triomphe is ook een van de bekendste bezienswaardigheden in Parijs. Het bevindt zich op de Place Charles De Gaulle, een gigantisch druk verkeersplein. Door middel van een ondergrondse tunnel bereik je het bouwwerk. Onder de Arc De Triomphe bevindt zich het graf van de onbekende soldaat die omgekomen is tijdens de eerste wereldoorlog. Het is een aanrader de Arc De Triomphe te beklimmen, zo heb je namelijk een mooi uitzicht over alle grote wegen die uitkomen op het plein. o’n kaartje kost €12,- en als je jonger bent dat 25 jaar is het gratis.

Bezienswaardigheden in Parijs Arc de Triomphe

Notre Dame

De Notre Dame kan net zoals de Eiffeltoren natuurlijk niet missen op je lijstje van bezienswaardigheden in Parijs. Van de gigantische rij schrik je je in eerste instantie rot, maar die gaat behoorlijk snel. De kerk is echt prachtig van binnen. Je kan er ook nog voor kiezen om de kerk te beklimmen. Entree voor de kerk is gratis, het beklimmen van de torens kost €8,50 als je ouder bent dan 25 jaar. Helaas heeft er in 2019 een verwoestende brand plaatsgevonden die veel schade heeft gedaan.

Het Louvre

Dit prachtige en gigiantische museum vond ik toch wel een van de mooiste bezienswaardigheden in Parijs. Ook het Louvre is gratis op de eerste zondag van de maand (oktober – maart), maar (zoals je al verwacht) is het dan extreeeeem druk. Het Louvre is altijd gratis voor Europeanen onder de 25 jaar (op vertoon van je ID). De rij voor de hoofdingang van het Louvre is gi-gan-tisch. Daar sta je snel uren in te wachten. Niet doen, want er is namelijk ook een zij-ingang. En die is helemaal niet bekend bij de meeste toeristen. Wij kregen deze gouden tip vanuit ons hotel. Hieronder op de afbeelding zie je waar de zij-ingang zich bevindt.

 

zij ingang louvreIk vond het Louvre echt prachtig. De Mona Lisa, voor veel mensen het hoogtepunt, vond ik niet zo bijzonder. Het schilderij bevindt zich achter een grote glazen muur in een ruimte die vrijwel volledig is opgevuld door toeristen. Om er een glimp van te krijgen kan je je best doen om je vooraan te dringen. Ik zou vooral genieten van de vele andere kunstwerken. Wij zijn op twee verschillende dagen gegaan, omdat je het hele museum in 1 dag onmogelijk kunt zien.

Lafayette

Lafayette is een groot warenhuis in het 9e arrondissement. Het warenhuis heeft een prachtige glas-in-lood koepel. In het tien verdiepingen tellende warenhuis kun je vooral veel merkkleding kopen.

Bezienswaardigheden in Parijs Lafayette

Père-Lachaise Kerkhof

Dit is het grootste kerkhof van Parijs en het meest bezochte ter wereld. Dit komt doordat er vele beroemdheden liggen begraven. Wij bezochten dit kerkhof op 3/07/2011. Precies 40 jaar geleden stierf Jim Morisson van The Doors die op dit kerkhof begraven ligt. Je kunt een gratis plattegrond halen aan het begin van het kerkhof. Het was een bijzondere ervaring en er zijn genoeg mooie grafmonumenten te bezichtigen.

Père-Lachaise Kerkhof

Algemene info

Frankrijk is het op twee na grootste land van Europa met een landoppervlakte van 551.500 km². Het land heeft ruim 66 miljoen inwoners en hiervan wonen er 2,2 miljoen in de hoofdstad Parijs.

De munteenheid in Frankrijk is de euro. Het prijsniveau in Frankrijk ligt ongeveer gelijk aan de prijzen in Nederland. Rond toeristische plekken zal het een stuk duurder zijn dan in de kleine steden of in dorpjes.

Vliegen & Tijdzone

Frankrijk heeft meerdere vliegvelden waarvan Paris Charles de Gaulle Airport de grootste is. Vanaf Schiphol vlieg je hier met een directe vlucht in 1 uur en 30 minuten naar toe. Met de Thalys reis je in zo’n 3 uur en 30 minuten naar Paris Nord. Prijzen variëren van €35 tot €100 voor een enkele reis. Frankrijk ligt in dezelfde tijdzone als Nederland.

 

Stedentrips