Skip to main content

Bijna 130 kilometer en honderden bochten vanaf Chiang Mai bevindt zich Pai, een sfeervol bergdorpje met veel bezienswaardigheden. Na een pittige reis in de minivan kwam ik behoorlijk misselijk en gesloopt aan. Omdat het regende en het zo goed als uitgestorven was in the walking street, hing er een sombere sfeer. Is dit hét bergdorp waar iedereen zo enthousiast over is?

Zodra het in de avond stopte met regenen, begon de walking street eindelijk te leven. Overal gingen gezellige lichtjes aan en werden kraampjes opgezet. Dít is de sfeer waar ik op had gehoopt! Dít is Pai!

En in de omgeving van Pai zijn super veel leuke activiteiten en bezienswaardigheden om je hier prima te vermaken. Dit zijn 10 bezienswaardigheden in Pai die zeker de moeite waard zijn!

10 toffe bezienswaardigheden in Pai

1. Pai walking street

Ik noemde hem al even, the Pai Walking Street. Deze straat loopt dwars door het dorpje. Vanaf een uurtje of 16:00 worden hier alle kraampjes opgezet en kan je genieten van het lekkerste streetfood. Pad Thai, noodles, dumplings, samosa’s, pizza, lasagna en toetjes vind je hier allemaal. Hier moet je een keer gegeten hebben tijdens je bezoek aan Pai! Ook kan je er leuke souvenirtjes kopen.

2. Yun Lai viewpoint

Huur een scooter en bezoek het Yun Lai viewpoint. Vanaf hier heb je een super uitzicht op Pai en de prachtige bergen. Je herkent de weg naar het viewpoint door een Chinese boog als entree. Deze weg loopt door een Chinees dorpje. Op het einde is de weg behoorlijk stijl en van niet al te beste kwaliteit, dus rijd voorzichtig.

Yun lai viewpoint

3. Mo Paeng waterval

Na al dat zweten is het heerlijk om even af te koelen bij de Mo Paeng waterval. De waterval heeft diepe gedeeltes op verschillende niveaus waar je in kunt zwemmen. Sommige mensen springen er van grote hoogte in of glijden van de stenen in het water. Zelf zou ik dat niet snel doen!

De Mo Paeng waterval ligt op de route van het viewpoint en daarom zijn deze twee bezienswaardigheden in Pai goed te combineren. De weg naar de waterval is nieuw en rijdt heerlijk!

Mo paeng waterval

4. Doe een Trekking

De omgeving van Pai leent zich uitstekend voor een toffe trekking. Je ziet er prachtige bergen, rivieren, rijstvelden en enkele kleine dorpjes.

Doe bijvoorbeeld een één of meerdaagse trekking vanuit een guesthouse in het dorpje Pang Mapha. In tegenstelling tot Pai, is dit dorp tot nu toe totaal niet toeristisch. Pang Mapha bereik je binnen een uurtje met de bus vanuit Pai. Een erg leuk guesthouse in Pang Mapha is PenCave Guesthouse. De eigenaresse Pen is super lief en in haar guesthouse wil je het liefst meerdere nachten verblijven.

Bezienswaardigheden in Pai trekkings

5. Lod cave

De Lod Cave is misschien wel één van de tofste bezienswaardigheden in Pai, maar ligt ook gelijk het verst weg. Deze reusachtige grot bevindt zich zo’n 50 kilometer vanaf Pai. Een gids met gigantische olielamp leidt je door de grot en wijst je meerdere rotsformaties aan die op allerlei dieren lijken. Je hebt er soms een grote fantasie voor nodig!

Een ticket kost 400-500 baht per bamboevlot waar 3 tot 4 personen op passen. De Lod Cave is goed te combineren met een trekking vanuit Pang Mapha omdat dit erg dicht bij elkaar ligt. Het is bijvoorbeeld op loopafstand van Pen Cave Guesthouse.

Lod cave Pai6. Hot springs

In de omgeving van Pai bevinden zich verschillende natuurlijke hotsprings waar je heerlijk kunt relaxen. Voor alle hot springs geldt wel, hoe vroeger je gaat, des te rustiger het is.

De Pai Hotsprings Spa Resort kosten 100 baht. De Sai Ngam Hotsprings bevinden zich op route naar de Lod cave en kosten 200 baht. De duurtste hotsprings zijn de Ta Pai Hotsprings en kosten 300 baht.

7. Pai canyon

De Pai canyon bevindt zich zo’n 8 kilometer vanaf Pai en is goed te bereiken per scooter. Het is erg tof om over de rotsen te lopen, maar wees wel voorzichtig! Het is leuk om de canyon tijdens zonsondergang te bezoeken, maar dan ben je zeker niet de enige. Veel tours eindigen bij de Pai Canyon waardoor het er rond die tijd vol staat met minibusjes. Entree is gratis.

Pai canyon8. Witte Boeddha

Bovenop de berg bevindt zich de grote witte boeddha. Na ruim 350 traptreden kan je deze boedda van dichtbij bewonderen en kan je genieten van het uitzicht. Kleed je gepast en bedek je schouders en knieën bij het bezoek. Entree is gratis.

Witte boedda9. Bamboebrug

Deze honderdenmeters lange bamboebrug die over de rijstvelden loopt bevindt zich een stukje uit Pai. De weg naar de bamboebrug is lang en van behoorlijk slechte kwaliteit. Enige rijervaring is daarom aan te raden. Entree kost 30 baht.

10. Memorial bridge

Deze brug is gedurende de tweede wereldoorlog aangelegd door arbeiders en olifanten die houten palen vanuit de bossen sleepten in opdracht van de Japanners. De brug is inmiddels gerestaureerd en een geliefde bezienswaardigheid onder Thaise bezoekers. Entree is gratis.

Vervoer in Pai

Pai kan je het best verkennen per scooter. De wegen zijn over het algemeen goed en niet te stijl en te bochtig. Dus ook voor onervaren scooterrijders is het hier prima te doen. Blijf vooral goed links rijden! Scooters huur je in het centrum van Pai voor 100 baht per dag.

Scooter huren PaiWil je liever geen scooter huren, maar wel veel bezienswaardigheden in Pai bezoeken, dan bieden de vele touroperators uitkomst. Er worden veel halve en hele dagtours aangeboden waardoor je gewoon veel te zien krijgt.

Taxi’s zijn in Pai op meerdere plekken aanwezig omdat veel tourbureaus over een taxiservice beschikken. De Grab taxi’s zijn in Pai niet aanwezig.

Pai is naar mijn mening een echte aanrader in het Noorden van Thailand. De fijne sfeer en vele bezienswaardigheden in Pai maken het dorp ontzettend leuk voor een aantal dagen tot een week.

Alle posts over thailand