Skip to main content

Ik ben tijdens mijn reis door Zuidoost-Azië echt een beetje verliefd geworden op het continent. Je gaat naar het prachtige Sri Lanka, wat tof! Maar wat moet je nu allemaal regelen voor je vertrek? Je vliegtickets en wellicht je accommodaties zijn al geboekt en misschien heb je ook al je aanbevolen vaccinaties voor Sri Lanka. Nu is het belangrijk om een visum voor Sri Lanka te regelen. Maar hoe?

Visum voor Sri Lanka

Voor Sri Lanka is het sinds januari 2012 verplicht om met een Nederlandse en Belgische nationaliteit in het bezit te zijn van een visum. Voor het aanvragen van een visum zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Let er bijvoorbeeld op dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is na terugkomst in Nederland.

Er zijn verschillende manieren waarop je je visum voor Sri Lanka kunt regelen/verkrijgen.

Visum voor Sri Lanka

Visa on Arrival

Bij aankomst op het vliegveld van Colombo is het mogelijk om een Visa On Arrival te verkrijgen voor $40. Houd hierbij wel rekening met lange wachtrijen op het vliegveld. Als je weinig tijd hebt, of gewoonweg geen zin hebt om na aankomst nog erg lang te moeten wachten, is dit geen fijne optie.

Zelf een ETA aanvragen

Heb je liever je visum van te voren geregeld? Dan is het ook mogelijk om je visum voor Sri Lanka online te regelen op de Engelse website van ETA Sri Lanka. Een ETA (Electronic Travel Authorization) kan je zelf online aanvragen. De website is helaas niet in het Nederlands beschikbaar. De kosten bedragen $35 en betalen doe je met je creditcard. Binnen 72 uur na aanvraag ontvang je je visum. Deze dien je vervolgens zelf uit te printen.

E-visum via Visumbureau

Vind je de aanvraag website, net als ik, behoorlijk onoverzichtelijk, heb je geen creditcard of doe je je aanvraag liever in het Nederlands? Laat dan je visum voor Sri Lanka super gemakkelijk door een visumbureau regelen. Zo kost het visum iets meer, maar weet je wel zeker dat het allemaal goed geregeld is. Hierdoor kun je met een gerust hart op reis gaan. En dat is natuurlijk wel het fijnst.

Kijk eens op de website van visumsrilanka.nl. Deze website biedt alle informatie over het aanvragen van een visum voor Sri Lanka. Het aanvraagformulier is al binnen 5 minuten ingevuld en betalen kan gemakkelijk met iDeal, Bancontact of per overboeking. Het visum zit dezelfde of de volgende dag en uiterlijk binnen 72 uur in je mailbox. Kosten voor het e-visum zijn in totaal €49,95.

Ook beschikt visumsrilanka.nl over de mogelijkheid voor een spoed visumaanvraag. Je aanvraag wordt dan extra snel behandeld waardoor je het visum vaak al binnen 15 minuten binnen hebt. Dit kost maar €5 per persoon extra. Handig toch?

e-visum sri lanka2

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met visumsrilanka.nl