Skip to main content

Kuala Lumpur is de veelzijdige, multiculturele en gigantische hoofdstad van Maleisië. Kuala Lumpur staat bekend als een stad met grote culturele en architecturale diversiteit. Het stikt er van de indrukwekkende wolkenkrabbers, prachtige tempels en moskeeën. Wat zijn nu de 10 tofste bezienswaardigheden in Kuala Lumpur? Lees het hier!

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

1. Batu Caves

Eén van de meest bezochte bezienswaardigheden in Kuala Lumpur zijn de Batu Caves. Het indrukwekkende 42 meter hoge gouden standbeeld bij de ingang en de kleurige trap naar de grot zijn al van ver te zien. Na maar liefst 272 treden bereik je uiteindelijk de top en heb je een tof uitzicht. In de grot bevinden zich kleurige Hindoetempels. Rond de Batu Caves lopen ontzettend veel nieuwsgierige aapjes.

De Batu Caves zijn gratis en zijn te bereiken met het openbaar vervoer of een taxi. Lees hier alle info en handige tips voor de Batu Caves in Kuala Lumpur.

Batu Caves

2. Petronas Twin Towers

Hét iconische beeld van Kuala Lumpur zijn de Petronas Twin Towers. Met een hoogte van 452 meter zijn dit de hoogste identieke gebouwen ter wereld. Vanaf het dichtbijzijnde KLCC park heb je er zowel overdag als ’s avonds een fantastisch uitzicht op. De mooiste foto’s maakt je daarom ook hier.

De prijs voor de Petronas Twin Towers is RM80 voor volwassenen en RM30 voor kinderen. Koop je tickets minimaal een dag van te voren om er zeker van te zijn dat je binnenkomt. Dit kan online of in de torens zelf.

Petronas Twin Towers Kuala Lumpur

3. KLCC Park

Een prachtig onderhouden stadspark in Kuala Lumpur is het KLCC Park. Met name ’s avonds zie je veel mensen hardlopen door het park. Ook voor kinderen is het KLCC Park erg leuk, omdat zich er een gigantische speeltuin én kinderbad bevindt.

Het park is elke dag van 7:00 – 22:00 geopend.

4. Symphony Lake

De Petronas Twin Towers zijn perfect te combineren met het Symphony lake in het KLCC park. In dit meer vindt vanaf 20:00 elk half uur een fonteinshow plaats. In combinatie met de muziek en de lichten is dit een leuke show om naar te kijken. De shows duren ongeveer 10 minuten en zijn gratis te bezichtigen.

Symphony Lake Kuala Lumpur

5. Petrosains Science Museum

Het Petrosains Science Museum is een leerzaam wetenschapsmuseum geschikt voor jong en oud. Er zijn verschillende soorten leerzame tentoonstellingen, veel leuke activiteiten, een café en een leuke souvenirshop. Een aantal uur ben je er zeker zoet!

Entree voor het Petrosains Science Museum is RM28 voor volwassenen en RM16,50 voor kinderen. Het is dinsdag tot en met vrijdag van 9:30 – 17:30 geopend en in het weekend van 9:30 – 18:30.

Petrosains

6. Sky Bar

In Kuala Lumpur stikt het van de Skybars waar je ’s avonds een drankje kan doen. De luxe Sky Bar bevindt zich op de 33ste verdieping van het Traders Hotel naast het KLCC park. Vanaf deze bar heb je een fenomenaal uitzicht op de bekende Petronas Twin Towers. Hotelgasten kunnen gratis gebruik maken van het zwembad dat zich in de bar bevindt. Overdag is het er vaak rustig, maar ’s avonds is dit the place to be. Woensdag is het Ladiesnight in de Sky Bar, waardoor de vrouwen een gratis cocktail krijgen.

Entree is gratis. Daarentegen wordt er wel verwacht dat je een (prijzig) drankje koopt.

7. Kuala Lumpur Tower

Eén van de hoogste bezienswaardigheden in Kuala Lumpur is de Kuala Lumpur Tower. Deze gigantische hoge radiotoren is de zevende hoogste telecommunicatietoren ter wereld en is zelfs de hoogste van heel Zuidoost-Azië! Op veel plekken in de stad, zie je deze toren boven de andere gebouwen uitsteken. Het leukste is, dat je deze toren ook kan bezoeken. Vanaf het Observation Deck op maar liefst 276 meter hoogte heb je een 360 graden uitzicht over de hele stad. Nog een stukje hoger bevindt zich het Sky Deck op maar liefst 300 meter hoogte!

Er staan op verschillende plekken grote telescopen waarmee je super ver kan kijken. Je kan de mensen die op straat lopen ermee volgen. Stalkerig? Misschien, maar wel leuk!

Entree voor het Observation Deck kost RM49 voor volwassenen en RM29 voor kinderen. Toegang tot het Sky Deck kost RM99 voor volwassenen en RM52 voor kinderen.

Kuala Lumpur Tower

8. Heli Lounge Bar

De Heli Lounge Bar is nog een plek om een fantastisch uitzicht over de stad te hebben. En zoals de naam het al zegt, bevind je je hier daadwerkelijk op een helikopter platform, zonder relingen! Dat klinkt misschien wat gevaarlijker dan het in werkelijkheid is, want er wordt wel degelijk op de veiligheid gelet.

De Heli Lounge Bar is geopend vanaf 18:00 waardoor je de zonsondergang kan zien vanaf deze geweldige plek. Echter is er dan wel een grote kans dat het behoorlijk druk is. Vanaf 21:00 ben je verplicht om entree te betalen. Voor 21:00 is de entree gratis, maar wordt er wel verwacht dat je een (prijzig) drankje naar keuze koopt. Donderdag is het Ladiesnight, wat betekent dat vrouwen een leuke korting krijgen op cocktails.

9. Thean Hou Tempel

Dit grote en rijkelijk versierde Chinese tempelcomplex is zeker een bezoekje waard tijdens je bezoek aan Kuala Lumpur. Van de buitenkant ziet het er al onwijs mooi uit, maar ook aan de binnenkant is het prachtig. Vandaag de dag kan je in de Thean Hou Tempel terecht voor waarzegging en de registratie van huwelijken. Bij de uitgang, onder de tempel, bevinden zich souvenirwinkeltjes. Er zijn hier géén winkeltjes waar je wat te eten kan halen.

De Thean Hou Tempel is gratis te bezichtigen en is dagelijks geopend van 9:00 – 18:00.

Thean Hou Tempel

10. Jalan Alor Nightmarket

Nightmarkets vind je zo’n beetje overal in Zuidoost-Azië. En ook in Kuala Lumpur. De Jalan Alor Nightmarket is een lange straat waar je wordt overspoeld met verschillende soorten streetfood. Hier móet je zijn als je goedkoop Aziatisch wilt eten. Je vind er allerlei soorten hoofdgerechten met vis, vlees, en vega, maar ook toetjes, dumplings en fruit. Koop je eten bij een kraampje, of ga zitten op één van de vele terrasjes met plastic tuinstoeltjes.

De Jalan Alor Nightmarket is de hele dag geopend, maar is natuurlijk ’s avonds het drukst en het gezelligst.

Streetfood Jalan Alor Nightmarket

11. Central Market

Souvenirs inkopen? Bezoek dan de overdekte Central Market in Kuala Lumpur. Hier kan je terecht voor kleding, sieraden, zeepjes en zelfs schilderijen. Er bevinden zich veel dezelfde soort kraampjes, dus het vergelijken van prijzen is aan te raden als je voor de beste koopjes gaat. Op de bovenste verdieping bevindt zich een Foodcourt waar je prima kan lunchen.

12. Museum of Illusions Kuala Lumpur

Het Museum of Illusions is een superleuk interactief museum geschikt voor jong en oud. Het is het eerste Museum of Illusions in Azië en één van de meest populaire bezienswaardigheden in Kuala Lumpur. Het museum is niet heel erg groot, maar ik was er toch ongeveer een uurtje zoet. De vele optische illusies leveren leuke foto’s op!

Het Museum of Illusions bevindt zich in het Ansa Hotel op de eerste verdieping en is elke dag van 10:00 – 22:00 geopend. Entree voor het museum is RM45. Maar heb je via Booking.com een hotel geboekt in Kuala Lumpur? Dan krijg je korting op het museum. Het bedrag wordt bij aankomst van je creditcard afgeschreven.

Museum of Illusions

13. Lot 10 Foodcourt

Op zoek naar goedkoop Aziatisch streetfood? Loop dan zeker een keertje rond in de Lot 10 Foodcourt die zich bevindt in de kelder van de Lot 10 Shopping Mall. Je kan er genieten van verschillende spotgoedkope Maleisische/Chinese gerechten. Er zijn genoeg zitplekken om te kunnen genieten van je eten.

Het Lot 10 Foodcourt bevindt zich naast het Museum of Illusions, waardoor deze twee bezienswaardigheden in Kuala Lumpur prima te combineren zijn.

14. Pavilion Winkelcentrum

Het populaire Pavilion winkelcentrum in Kuala Lumpur moet je bezocht hebben. Al is het maar om het gigantische gebouw te bewonderen van 6 verdiepingen hoog waarin zich maar liefst 450 winkels bevinden. Je vindt er dure merkkleding, electronicawinkels, boekenwinkels, restaurants en zelfs een bioscoop waar je voor omgerekend een paar euro al naar de film kan. Het is zó groot dat ik me er gemakkelijk een paar uur kon vermaken én er een paar keer in verdwaalde.

Het Pavilion Winkelcentrum is elke dag van 10:00 – 22:00 geopend.

Hoeveel dagen in Kuala Lumpur?

Ik raad je aan om ten minste twee, maximaal drie dagen te blijven als je al deze bezienswaardigheden in Kuala Lumpur goed wil bezichtigen. Heb je wat minder tijd, dan is anderhalve dag, dus twee nachten ook prima. Maar het is dan wel nodig om een keuze te maken uit de verschillende bezienswaardigheden, omdat het niet lukt om ze allemaal te zien. Het is maar net wat jij fijn vindt! Heb je genoeg tijd, kies dan voor uiterlijk drie hele dagen.

Leukste wijk in Kuala Lumpur om te verblijven

Kuala Lumpur is gi-gan-tisch en bestaat daarom uit veel verschillende wijken. De leukste én handigste wijk in Kuala Lumpur om te verblijven is zonder twijfel Bukit Bintang. Het is dé plek om een ho(s)tel te boeken als je veel bezienswaardigheden in Kuala Lumpur wil bezichtigen. In deze toeristische wijk bevinden zich onder andere de Jalan Alor Nightmarket, Pavillon Winkelcentrum, Lot 10 Foodcourt én het Museum of Illusions. Het KLCC park én verschillende bekende Skybars bevinden zich er redelijk dichtbij.