Skip to main content

De stad Luang Prabang bevindt zich in het noorden van Laos, gelegen aan de Mekong rivier die helemaal van China naar het zuiden van Vietnam loopt. Voor veel backpackers is Luang Prabang de eerste bestemming in Laos door middel van de slowboat. Wat is er te doen in Luang Prabang? Hier een overzicht van alle leuke bezienswaardigheden in Luang Prabang.

8 leuke bezienswaardigheden in Luang Prabang

1. Kuang Si Watervallen

Deze prachtige watervallen zijn één van de drukstbezochte bezienswaardigheden in Luang Prabang. Een wandeling langs de waterval duurt ongeveer 15 minuten tot aan de brug waar de grootste waterval zich bevindt. Dan is het nog ongeveer 15 minuten lopen naar de top van de waterval. Vanaf de top heb je de mogelijkheid om nog een grot en een bron te bezoeken op 3 kilometer afstand.

Veel tourorganisaties bieden hun tours aan naar de Kuang Si watervallen. Er vertrekken ook minibusjes op vaste tijden waarbij je een paar uur de tijd hebt om rond te lopen en te zwemmen. Het is ook mogelijk om een minivan (rond 250.000 kip) of een tuktuk (200.000) voor de hele dag te huren. Als je met een groep bent, is dit een goede optie.

Kuang si watervallen

2. Nightmarket

Ook Luang Prabang heeft een nightmarket. Het is wel een andere soort nightmarket dan bijvoorbeeld die in Pai in Thailand waar er voornamelijk streetfood wordt verkocht. Op de nightmarket in Luang Prabang kan je vooral souvenirs inslaan. Ook is er een zijstraatje waar enkel streetfood wordt verkocht.

3. Wat Xieng Thong

Dit grote tempel complex bevindt zich op het puntje van het schiereiland van Luang Prabang. De verschillende versierde gebouwen zijn prachtig om te zien. Entree is 20.000 kip.

4. Mount phousi

De berg Phousi bevindt zich midden in de stad. Er zijn twee weggetjes via waar je berg op kunt lopen. Bezoek de berg rond 17:00 om de zonsondergang te zien en een fantastisch uitzicht over Luang Prabang te hebben. Je bent alleen niet de enige! Entree is 20.000 kip.

Uitzicht mount phousi bezienswaardigheden in Luang Prabang5. Bamboebrug

Aan het begin van het droge seizoen wordt de bamboebrug opgebouw over de Nam Khan rivier. Deze brug staat er zo’n 6 maanden per jaar. In het regenseizoen, wanneer de brug nog niet is opgebouwd, bereik je de overkant door middel van een klein veerbootje. Het oversteken van de brug kost totaal 5000 kip voor heen en terug.

6. La Pistoche Zwembad

Heb je zin in een verfrissende duik en heeft je accommodatie geen zwembad? Bezoek dan La pistoche zwembad. Dit buitenzwembad beschikt over een paar fijne zwembaden en heeft zelfs een zwembadbar! Ook beschikken ze over ligbedden. Entree is 30.000 kip + 50.000 borg. Eventuele hapjes en drankjes worden met je borg verrekend.

La pistoche zwembad bezienswaardigheden in Luang Prabang

7. Utopia

’s Avonds is Utopia the place to be in Luang Prabang. De bezoekers van dit café bestaan uit bijna alleen maar backpackers en het is dan ook een prima plek om andere backpackers te ontmoeten. Er zijn allemaal fijne zitjes, tafeltjes en matjes waar je kunt chillen. De sfeer wordt gemaakt door gezellige lampjes en planten. Je kunt hier ook lekker westers eten!

8. Bowlingally

Nadat Utopia om 0:00 sluit, verhuist bijna iedereen naar de Bowlingally, die wél nog een aantal uur open is. Na zo’n 20 minuten rijden met de tuktuk bereik je deze bowlingbaan. Een spelletje bowlen kost 20.000 kip per persoon.

Vervoer tussen bezienswaardigheden in Luang Prabang

Het is natuurlijk fijn om op eigen houtje de meeste bezienswaardigheden in Luang Prabang te bezoeken. Een scooter huren kost in Luang Prabang tussen de 80.000 en 120.000 kip per dag. Fietsen huren is ook mogelijk. Ook rijden er genoeg tuktuks rond door de stad.

Hoe kom je in Luang Prabang?

BootDe kans is groot dat je Luang Prabang bereikt door middel van de slowboat vanuit Thailand. Luang Prabang is op deze manier zowel vanaf Chiang Mai als Pai te bereiken met een touroperator. Bekende operators zijn Aya Service en Terminal Green. De reis duurt in totaal zo’n drie dagen en kost 1750 baht.

Je reist dan eerst met de bus naar Chiang Kong waar je een nachtje verblijft. De volgende dag ga je de grens over en stap je daarna op de slowboat naar Pak Beng. Na een overnachting in Pak Beng vaar je in zo’n 8 uur naar Luang Prabang.

BusBussen rijden vanaf verschillende plaatsen van en naar Luang Prabang. Ontzettend veel steden zijn mogelijk. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de stad te bereiken vanuit Hanoi in Vietnam door middel van de nachtbus. Een erg lange rit. Het zuidelijk gelegen stadje Vang Vieng ligt op zo’n 5 tot 7 uur rijden (afhankelijk van welke route de bus rijdt).

vliegtuigLuang Prabang beschikt over een eigen vliegveld op ongeveer 4 kilometer van het centrum.

 

Alle posts over Laos