De Vietnamese keuken was een van mijn favorieten tijdens mijn eerste rondreis door Zuidoost-Azië. Een grote aanrader is het volgen van een kookcursus als je het land bezoekt! Tijdens een kookcursus in Hoi An heb ik geleerd hoe je verse Vietnamese spring rolls maakt, en sindsdien zijn ze een favoriet in mijn keuken. Deze frisse, smaakvolle rolls zijn niet alleen makkelijk te maken, maar ook veelzijdig: perfect als lichte lunch of als voorgerecht bij een uitgebreid diner. Ze vallen altijd in de smaak bij gasten, en het beste van alles? Ze zijn gezond én heerlijk!
Verse Vietnamese Spring rolls
Ingrediënten
- Rijstvellen
- Sla
- Komkommer
- Wortel
- Vermicelli noedels
- Garnalen
- Munt
- Koriander
- Hoisin saus
- Pindakaas
- Pinda’s
- Chili
Bereiding
Kook de vermicelli noedels volgens de verpakking en laat afkoelen. Snijd de komkommer en wortel in dunne reepjes en hak de pinda’s grof.
Week een rijstvel kort in warm water. Vaak is een paar seconden genoeg. Leg het vel op een groot bord. Je zal merken dat het vel na een aantal seconden zachter en plakkeriger wordt.
Leg vervolgens een paar slablaadjes in het midden dicht bij de onderkant van het vel. Leg er daarna wat vermicelli noedels, komkommer, wortel, garnalen, munt en koriander op.
Vouw de zijkanten van het rijstvel naar binnen en rol het strak op vanaf de onderkant. Lukt het de eerste keer, bravo! Het kostte mij een paar pogingen om een mooie spring roll te krijgen.
Voor de dipsaus meng je hoisinsaus met pindakaas en een beetje warm water in een kommetje. Voeg gehakte pinda’s en wat fijngesneden chili toe voor extra pit.